IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Dünya Mutfakları (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/)
-   -   Hint Mutfağı: Biryani Ka Chacoal (Biryani Pilavı) Tarifi (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/623473-hint-mutfagi-biryani-ka-chacoal-biryani-pilavi-tarifi.html)

AngeL 05 Ekim 2014 22:18

Hint Mutfağı: Biryani Ka Chacoal (Biryani Pilavı) Tarifi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler


  • 250 gram basmati pirinci
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
    5 adet defne yaprağı
    2-3 adet karanfil
    1 adet çubuk tarçın
    1 çay kaşığı nane
    Yarım çay kaşığı safran
    Tuz
    Bir buçuk litre su


Biryani Ka Chacoal (Biryani Pilavı) Yapılışı



1.5 litre suyu kalın tabanlı bir tencerede kaynatın. Nane ve safran dışındaki tum baharatları kaynayan suya ekleyin. Yıkanmış pirinci ilave edip kısık ateşte pirincler yuzde 80 pişene kadar bekleyin. Pirinci suzup tekrar tencereye alın. Nane ve yarım cay bardağı su ile sulandırılmış safranı pirincin uzerine gezdirin. Tencerenin uzerini aluminyum folyo ile kapatın. 15 dakika kadar dinlendirin. Kızarmış soğanlar ile susleyerek servis yapın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net