IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2014, 22:18   #1
Çevrimdışı
Hint Mutfağı: Biryani Ka Chacoal (Biryani Pilavı) Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler


  • 250 gram basmati pirinci
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
    5 adet defne yaprağı
    2-3 adet karanfil
    1 adet çubuk tarçın
    1 çay kaşığı nane
    Yarım çay kaşığı safran
    Tuz
    Bir buçuk litre su


Biryani Ka Chacoal (Biryani Pilavı) Yapılışı



1.5 litre suyu kalın tabanlı bir tencerede kaynatın. Nane ve safran dışındaki tum baharatları kaynayan suya ekleyin. Yıkanmış pirinci ilave edip kısık ateşte pirincler yuzde 80 pişene kadar bekleyin. Pirinci suzup tekrar tencereye alın. Nane ve yarım cay bardağı su ile sulandırılmış safranı pirincin uzerine gezdirin. Tencerenin uzerini aluminyum folyo ile kapatın. 15 dakika kadar dinlendirin. Kızarmış soğanlar ile susleyerek servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler


  • 250 gram basmati pirinci
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
    5 adet defne yaprağı
    2-3 adet karanfil
    1 adet çubuk tarçın
    1 çay kaşığı nane
    Yarım çay kaşığı safran
    Tuz
    Bir buçuk litre su


Biryani Ka Chacoal (Biryani Pilavı) Yapılışı



1.5 litre suyu kalın tabanlı bir tencerede kaynatın. Nane ve safran dışındaki tum baharatları kaynayan suya ekleyin. Yıkanmış pirinci ilave edip kısık ateşte pirincler yuzde 80 pişene kadar bekleyin. Pirinci suzup tekrar tencereye alın. Nane ve yarım cay bardağı su ile sulandırılmış safranı pirincin uzerine gezdirin. Tencerenin uzerini aluminyum folyo ile kapatın. 15 dakika kadar dinlendirin. Kızarmış soğanlar ile susleyerek servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
biryani, chacoal, hint, ka, mutfağı, pilavı, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hint Mutfağı: Samosa Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:15
Hint Mutfağı: Kashmiri Pulao Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:14
Hint Mutfağı: Gajjar Ka Halwa (Hint Mutfağı) Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:12
Hint Mutfağı: Baharatlı Tavuk Budu Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:11
Hint Mutfağı: Badem Şerbeti Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:09