Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ekim 2014, 22:18   #1
Çevrimdışı
AngeL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hint Mutfağı: Biryani Ka Chacoal (Biryani Pilavı) Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler


  • 250 gram basmati pirinci
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
    5 adet defne yaprağı
    2-3 adet karanfil
    1 adet çubuk tarçın
    1 çay kaşığı nane
    Yarım çay kaşığı safran
    Tuz
    Bir buçuk litre su


Biryani Ka Chacoal (Biryani Pilavı) Yapılışı



1.5 litre suyu kalın tabanlı bir tencerede kaynatın. Nane ve safran dışındaki tum baharatları kaynayan suya ekleyin. Yıkanmış pirinci ilave edip kısık ateşte pirincler yuzde 80 pişene kadar bekleyin. Pirinci suzup tekrar tencereye alın. Nane ve yarım cay bardağı su ile sulandırılmış safranı pirincin uzerine gezdirin. Tencerenin uzerini aluminyum folyo ile kapatın. 15 dakika kadar dinlendirin. Kızarmış soğanlar ile susleyerek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet