Violent | 22 Kasım 2014 18:46 | Galeta Unu Tatlı (Kıbrıs Tatlısı) Galeta Unu Tatlı (Kıbrıs Tatlısı) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: Keki İçin: (250 ml alan bardakla ölçülecek) - 4 tane yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz (ince çekilmiş)
- 1 su bardağı hindistancevizi rendesi
- 1 paket kabartma toz
- 1 paket vanilya
Şerbeti İçin: - 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Kreması İçin: - 1 kg süt
- 1 paket labne
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Yapılışı: - İlk önce şerbeti hazırlayın, malzemeleri küçük bir tencereye alın ve 5-6 dakika kaynatın, ılımaya bırakın.
- Keki için şekeri ve yumurtaları karıştırma kabına alın, mikserle 6-7 dakika çırpın.
- Diğer malzemeleri de ekleyerek tekrar karıştırın. Yağladığınız 27×42 cm boyutundaki tepsiye (büyük boy borcam) dökün, 175 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.
- Keki soğutun ve ılık şerbeti üzerine dökün.
- Krema malzemelerini karıştırın, koyulaşana dek pişirin.
- Pişirdikten sonra biraz ılıyınca labneyi içine koyun ve mikserle çırpıp krema malzemelerine yedirin.
- Kremayı bekletmeden kekin üzerine dökün ve istediğiniz gibi süsleyin.
- İyice soğuyan tatlıyı buzdolabında biraz bekleterek servis edin.
Alıntıdır. |