IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2014, 18:46   #1
Çevrimdışı
Galeta Unu Tatlı (Kıbrıs Tatlısı)


-- Sponsor Baglantı --


Galeta Unu Tatlı (Kıbrıs Tatlısı)




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:
Keki İçin: (250 ml alan bardakla ölçülecek)
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz (ince çekilmiş)
  • 1 su bardağı hindistancevizi rendesi
  • 1 paket kabartma toz
  • 1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
Kreması İçin:
  • 1 kg süt
  • 1 paket labne
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:
  1. İlk önce şerbeti hazırlayın, malzemeleri küçük bir tencereye alın ve 5-6 dakika kaynatın, ılımaya bırakın.
  2. Keki için şekeri ve yumurtaları karıştırma kabına alın, mikserle 6-7 dakika çırpın.
  3. Diğer malzemeleri de ekleyerek tekrar karıştırın. Yağladığınız 27×42 cm boyutundaki tepsiye (büyük boy borcam) dökün, 175 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.
  4. Keki soğutun ve ılık şerbeti üzerine dökün.
  5. Krema malzemelerini karıştırın, koyulaşana dek pişirin.
  6. Pişirdikten sonra biraz ılıyınca labneyi içine koyun ve mikserle çırpıp krema malzemelerine yedirin.
  7. Kremayı bekletmeden kekin üzerine dökün ve istediğiniz gibi süsleyin.
  8. İyice soğuyan tatlıyı buzdolabında biraz bekleterek servis edin.
Alıntıdır.

Galeta Unu Tatlı (Kıbrıs Tatlısı)




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:
Keki İçin: (250 ml alan bardakla ölçülecek)
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz (ince çekilmiş)
  • 1 su bardağı hindistancevizi rendesi
  • 1 paket kabartma toz
  • 1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
Kreması İçin:
  • 1 kg süt
  • 1 paket labne
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:
  1. İlk önce şerbeti hazırlayın, malzemeleri küçük bir tencereye alın ve 5-6 dakika kaynatın, ılımaya bırakın.
  2. Keki için şekeri ve yumurtaları karıştırma kabına alın, mikserle 6-7 dakika çırpın.
  3. Diğer malzemeleri de ekleyerek tekrar karıştırın. Yağladığınız 27×42 cm boyutundaki tepsiye (büyük boy borcam) dökün, 175 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.
  4. Keki soğutun ve ılık şerbeti üzerine dökün.
  5. Krema malzemelerini karıştırın, koyulaşana dek pişirin.
  6. Pişirdikten sonra biraz ılıyınca labneyi içine koyun ve mikserle çırpıp krema malzemelerine yedirin.
  7. Kremayı bekletmeden kekin üzerine dökün ve istediğiniz gibi süsleyin.
  8. İyice soğuyan tatlıyı buzdolabında biraz bekleterek servis edin.
Alıntıdır.

  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
galeta, kıbrıs, tatlı, tatlısı, unu

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıbrıs tatlısı nasıl yapılıyor? SimHa Tatlılar 0 17 Ağustos 2014 15:25
Kıbrıs tatlısı Sır Yöresel Yemekler 1 25 Şubat 2013 14:13
Kıbrıs Tatlısı Sue Tatlılar 0 04 Temmuz 2012 17:56
Tatlı sucuk (kıbrıs) Sır Yöresel Yemekler 0 20 Ocak 2011 09:07
Galeta Unlu Poğaça YapraK Hamur İşleri 0 26 Eylül 2009 18:16