IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  kral sohbet




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2012, 17:56   #1
Çevrimdışı
Sue
Sue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kıbrıs Tatlısı


sohbet


Kıbrıs Tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Kıbrıs Tatlısı


Malzemeler


Şerbeti için
  • 2 büyük kahve fincanı su
  • 2,5 büyük kahve fincanı şeker
Hamuru için
  • 1 büyük kahve fincanı galeta unu
  • 1 büyük kahve fincanı şeker
  • 1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
  • 1 büyük kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 yumurta
  • kabartma tozu, vanilya
Kreması için
  • 1 lt süt
  • 1 büyük kahve fincanı şeker
  • 1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
  • 1 büyük kahve fincanı nişasta
Hazırlanışı

Şerbeti için gerekli malzemeleri kaynatarak ilk önce şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.


Hamuru için şeker ve yumurta beyazlaşıncaya kadar çırpılır ve diğer malzemeler eklenir. 200 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Daha sonra hamur sıcakken soğuk şerbet üzerine dökülür ve içine çekmesi için beklenir.


Kreması için nişasta sütün içine yavaş yavaş dökülürek karıştırılır, diğer malzemeler ilave edilip katılaşıncaya kadar pişirilir. 5-10 dk bekletildikten sonra şerbetini çekmiş tatlının üzerine sürülür.

Afiyet olsun…
Kıbrıs Tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Kıbrıs Tatlısı


Malzemeler


Şerbeti için
  • 2 büyük kahve fincanı su
  • 2,5 büyük kahve fincanı şeker
Hamuru için
  • 1 büyük kahve fincanı galeta unu
  • 1 büyük kahve fincanı şeker
  • 1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
  • 1 büyük kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 yumurta
  • kabartma tozu, vanilya
Kreması için
  • 1 lt süt
  • 1 büyük kahve fincanı şeker
  • 1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
  • 1 büyük kahve fincanı nişasta
Hazırlanışı

Şerbeti için gerekli malzemeleri kaynatarak ilk önce şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.


Hamuru için şeker ve yumurta beyazlaşıncaya kadar çırpılır ve diğer malzemeler eklenir. 200 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Daha sonra hamur sıcakken soğuk şerbet üzerine dökülür ve içine çekmesi için beklenir.


Kreması için nişasta sütün içine yavaş yavaş dökülürek karıştırılır, diğer malzemeler ilave edilip katılaşıncaya kadar pişirilir. 5-10 dk bekletildikten sonra şerbetini çekmiş tatlının üzerine sürülür.

Afiyet olsun…
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
kıbrıs, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıbrıs tatlısı Sır Yöresel Yemekler 1 25 Şubat 2013 14:13
Şıllık Tatlısı - Şıllık Tatlısı Tarifi Liaaa Tatlılar 1 09 Ağustos 2012 13:52
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı Liaaa Tatlılar 0 08 Mart 2012 15:41
gül tatlısı KraLiSHE Tatlılar 0 13 Nisan 2009 18:55
Şam İşi Tatlısı YapraK Tatlılar 0 12 Nisan 2009 18:15