IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Ocak 2011, 09:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıbrıs tatlısı




Malzemeler
Kek için: 4[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı irmik,
Kabartma tozu,
Vanilya,
1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
Şurubu için: 1,5 su bardağı su,
1,5 su bardağı şeker.
Üzeri için: Muzlu puding,
Ceviz.

Hazırlanışı
Şurubu hazırlayın ve soğumaya bırakın. Kekin malzemelerini mikserle çırpıp borcama dökün, fırına atın. Muzlu pudingi hazırlayın, fırından çıkarttığınız kek sıcakken şurubunu dökün. Üzerine pudingi ve süslemek içinde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i kullanın. Buzdolabında 2 saat bekletin

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Şubat 2013, 14:13   #2
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kıbrıs tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kıbrıs Tatlı Malzemeleri
4 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardagı galete unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması için :
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için :
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Kıbrıs tatlısı yapılışı :
Öncelikle şerbeti için suyu ve şekeri tencereye döküp kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Keki için oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.Diger malzemeleride sırasıyla ekledikten sonra yavaşça çırpmaya devam ediyoruz ve yağlanmış kare borcama döküyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında içine batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkartıkdan sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetini üzerine yavaşça döküyoruz.Kreması için gerekli malzemeleride tencereye aldıktan sonra kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz. Muhallebisi kaynama başladığında ocaktan alıp krem şantiyi toz halde muhallebisine döküp blendırla iyice çırpıyoruz ve tatlımızın üzerine her yerine eşit gelicek şekilde döküyoruz.Tatlımızı dolaba kaldırıp soğumaya bırakıyoruz ve servis etmeden önce dilimleyip üzerine isteğe göre hindistan cevizi serpiyoruz.

Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kibris, kıbrıs, tatlisi, tatlısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Galeta Unu Tatlı (Kıbrıs Tatlısı) Violent Dünya Mutfakları 0 22 Kasım 2014 18:46
Çiçek:"Ne olursa olsun Türkiye Kıbrıs davasının arkasındadır. Kıbrıs, milli davamızdır." Seth Haber Arşivi 0 14 Kasım 2014 16:05
Kıbrıs tatlısı nasıl yapılıyor? SimHa Tatlılar 0 17 Ağustos 2014 15:25
Kıbrıs Tatlısı Sue Tatlılar 0 04 Temmuz 2012 17:56
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı Liaaa Tatlılar 0 08 Mart 2012 15:41