Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Temmuz 2012, 17:56   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıbrıs Tatlısı




Kıbrıs Tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Kıbrıs Tatlısı


Malzemeler


Şerbeti için
  • 2 büyük kahve fincanı su
  • 2,5 büyük kahve fincanı şeker
Hamuru için
  • 1 büyük kahve fincanı galeta unu
  • 1 büyük kahve fincanı şeker
  • 1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
  • 1 büyük kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 yumurta
  • kabartma tozu, vanilya
Kreması için
  • 1 lt süt
  • 1 büyük kahve fincanı şeker
  • 1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
  • 1 büyük kahve fincanı nişasta
Hazırlanışı

Şerbeti için gerekli malzemeleri kaynatarak ilk önce şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.


Hamuru için şeker ve yumurta beyazlaşıncaya kadar çırpılır ve diğer malzemeler eklenir. 200 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Daha sonra hamur sıcakken soğuk şerbet üzerine dökülür ve içine çekmesi için beklenir.


Kreması için nişasta sütün içine yavaş yavaş dökülürek karıştırılır, diğer malzemeler ilave edilip katılaşıncaya kadar pişirilir. 5-10 dk bekletildikten sonra şerbetini çekmiş tatlının üzerine sürülür.

Afiyet olsun…

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet