IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Dünya Mutfakları (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/)
-   -   Ispanya Mutfagı Lomo Kon Jerez (şaraplı Rosto) (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/726277-ispanya-mutfagi-lomo-kon-jerez-sarapli-rosto.html)

PySSyCaT 06 Şubat 2016 22:09

Ispanya Mutfagı Lomo Kon Jerez (şaraplı Rosto)
 
LOMO KON JEREZ (ŞARAPLI ROSTO)



MALZEME:

Domuz filetosu (Dana da kullanılabilir) 2 kilo
Karabiber Yarım çay kaşığı
Safran (Çekilmiş) Yarım çay kaşığı
Sarmısak (Dövülmüş) 2 diş
Tuz 2 silme çay kaşığı
Maydanoz (İnce kıyılmış) 2 çorba kaşığı
Zeytinyağı 2 çorba kaşığı
Beyaz şarap (Sek) 3 bardak

YAPILIŞI:
Filetonun yağlarını temizleyin ve gerekirse rosto gibi sarıp bağlayın. Küçük bir kapta tuzu, biberi, sarmısağı, safranı ve maydanozu karıştırın. Eti bu karışımla iyice oğuşturun ve 2 saat kadar dinlendirin. Eti zeytinyağı ile yağlayın. Önceden 220 derece ısıtılmış fırında 30 dakika süreyle kızartın. Fazla yağı tavadan süzerek alın ve beyaz şarap katın. Etin üstüne yağ sürerek yumuşatın. Fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve 1 saat 45 dakika süreyle eti pişirmeye devam edin. Pişirme süresi içinde eti sık sık şarapla karıştırdığınız yağla yağlayın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:43.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net