IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2016, 22:09   #1
Çevrimiçi
Ispanya Mutfagı Lomo Kon Jerez (şaraplı Rosto)


-- Sponsor Baglantı --


LOMO KON JEREZ (ŞARAPLI ROSTO)



MALZEME:

Domuz filetosu (Dana da kullanılabilir) 2 kilo
Karabiber Yarım çay kaşığı
Safran (Çekilmiş) Yarım çay kaşığı
Sarmısak (Dövülmüş) 2 diş
Tuz 2 silme çay kaşığı
Maydanoz (İnce kıyılmış) 2 çorba kaşığı
Zeytinyağı 2 çorba kaşığı
Beyaz şarap (Sek) 3 bardak

YAPILIŞI:
Filetonun yağlarını temizleyin ve gerekirse rosto gibi sarıp bağlayın. Küçük bir kapta tuzu, biberi, sarmısağı, safranı ve maydanozu karıştırın. Eti bu karışımla iyice oğuşturun ve 2 saat kadar dinlendirin. Eti zeytinyağı ile yağlayın. Önceden 220 derece ısıtılmış fırında 30 dakika süreyle kızartın. Fazla yağı tavadan süzerek alın ve beyaz şarap katın. Etin üstüne yağ sürerek yumuşatın. Fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve 1 saat 45 dakika süreyle eti pişirmeye devam edin. Pişirme süresi içinde eti sık sık şarapla karıştırdığınız yağla yağlayın.
LOMO KON JEREZ (ŞARAPLI ROSTO)



MALZEME:

Domuz filetosu (Dana da kullanılabilir) 2 kilo
Karabiber Yarım çay kaşığı
Safran (Çekilmiş) Yarım çay kaşığı
Sarmısak (Dövülmüş) 2 diş
Tuz 2 silme çay kaşığı
Maydanoz (İnce kıyılmış) 2 çorba kaşığı
Zeytinyağı 2 çorba kaşığı
Beyaz şarap (Sek) 3 bardak

YAPILIŞI:
Filetonun yağlarını temizleyin ve gerekirse rosto gibi sarıp bağlayın. Küçük bir kapta tuzu, biberi, sarmısağı, safranı ve maydanozu karıştırın. Eti bu karışımla iyice oğuşturun ve 2 saat kadar dinlendirin. Eti zeytinyağı ile yağlayın. Önceden 220 derece ısıtılmış fırında 30 dakika süreyle kızartın. Fazla yağı tavadan süzerek alın ve beyaz şarap katın. Etin üstüne yağ sürerek yumuşatın. Fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve 1 saat 45 dakika süreyle eti pişirmeye devam edin. Pişirme süresi içinde eti sık sık şarapla karıştırdığınız yağla yağlayın.
__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
ıspanya mutfagı lomo kon jerez (şaraplı rosto)

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ispanya mutfagı DANA ETİ YAHNİSİ PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 06 Şubat 2016 21:57
ispanya mutfagı GAMBAS AL AJİLLO (YAĞLI VE SARMISAKLI KARİDES) PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 06 Şubat 2016 20:22
fransız mutfagı Şaraplı Taş Kebabı PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 06 Şubat 2016 20:12
İspanyol Mutfağı'ndan Pollo Al Jerez (Şaraplı Tavuk) Elysian Dünya Mutfakları 0 25 Mayıs 2014 12:43