- -
İtalyan Usulü Sebze
(
https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/734153-italyan-usulu-sebze.html)
PySSyCaT | 24 Şubat 2016 15:04 | İtalyan Usulü Sebze - 200 gr ayıklanmış bamya
- 200 gr ayıklanmış taze fasulye
- 1 patlıcan
- Yarım su bardağı bezelye
- 3 domates
- 1 soğan
- 1 kabak
- 3 diş sarımsak
- 1 kırmızıbiber
- 2 yeşilbiber
- 150 gr mozarella peyniri
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 dal taze fesleğen
- 1 çay bardağı domates püresi
- Yarım su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı: - Patlıcanın kabuklarını soyun.
- Kabağın kabuklarını kazıyın ve sebzeleri halka şeklinde dilimleyin.
- Güveç kabına sırayla dörde böldüğünüz taze fasulyeyi, ayıkladığınız bamyayı ekleyin.
- Bezelyeyi, patlıcanı ve kabakları dizin.
- Aralarına yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsakları, biberleri, domates dilimlerini ekleyin. Fesleğen yapraklarını aktarın.
- Zeytinyağı, domates püresi, sıcak su, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.
- Sebzelerin üzerine gezdirin.
- Yağlı kâğıt ile kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-45 dakika pişirin.
- Yağlı kâğıdı alıp, üzerine mozarella peynirini ilave edin.
- Tekrar fırına verin.
- Peynir eriyinceye kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:58. | |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk