IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2016, 15:06   #1
Çevrimiçi
Kaşarlı alman poğaçası - käsebrötchen


-- Sponsor Baglantı --


Malzemeler:
1litre süt
1kilo un
1su bar.siviyag
1tane kartofelpürre 250 gr. (Hazır Satılan Patates Püresi)
2 tane yas maya42 gramliktan
2 yemek kas seker
1 yemek kas.tuz
2 tane yumurta(sarisi üzeri icin)
yaklasik 250gr.kasar rendesi

Yapılışı:
Sütü isitin biraz sicak olmali hamur yogurma kabinin icine mayayi ve sekeri
katin sütü ilave edin ve yaklasik 10 dakika agzini kapatip mayanin kabarmasini bekleyin
daha sonra un haric tüm malzemeyi katip elinizle 5 dakika cirpar gibi karistirin ,
son olarak unu yavas yavas ilave edin kulak memesinden daha civik bir hamur
elde edin
yaklasik 1 saat mayalanmasi icin bekleyin
elinizi sivi yag ile yaglayarak hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler koparip yuvarlayin ve tepsiye dizin aralarinda biraz bosluk birakin
ve tepsinin üzerine bir bez sererek yaklasik 1 saat kadar yine mayanlandirin
Sayet mayalandirmazsaniz iyi sonuc alamazsiniz
üzerine yavasca yumurta sarisi sürün ve kasar rendesi serpistip 200 derecelik firinda pisirin
Yumurta sarisini sürerken gayet yavas sürün bastirmayin mayasinin inmemesi lazim


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alıntı~
Malzemeler:
1litre süt
1kilo un
1su bar.siviyag
1tane kartofelpürre 250 gr. (Hazır Satılan Patates Püresi)
2 tane yas maya42 gramliktan
2 yemek kas seker
1 yemek kas.tuz
2 tane yumurta(sarisi üzeri icin)
yaklasik 250gr.kasar rendesi

Yapılışı:
Sütü isitin biraz sicak olmali hamur yogurma kabinin icine mayayi ve sekeri
katin sütü ilave edin ve yaklasik 10 dakika agzini kapatip mayanin kabarmasini bekleyin
daha sonra un haric tüm malzemeyi katip elinizle 5 dakika cirpar gibi karistirin ,
son olarak unu yavas yavas ilave edin kulak memesinden daha civik bir hamur
elde edin
yaklasik 1 saat mayalanmasi icin bekleyin
elinizi sivi yag ile yaglayarak hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler koparip yuvarlayin ve tepsiye dizin aralarinda biraz bosluk birakin
ve tepsinin üzerine bir bez sererek yaklasik 1 saat kadar yine mayanlandirin
Sayet mayalandirmazsaniz iyi sonuc alamazsiniz
üzerine yavasca yumurta sarisi sürün ve kasar rendesi serpistip 200 derecelik firinda pisirin
Yumurta sarisini sürerken gayet yavas sürün bastirmayin mayasinin inmemesi lazim


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alıntı~
__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
kaşarlı alman poğaçası - käsebrötchen

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mayasız Yumuşak Pastane Poğaçası Tarifi Elysian İF'den Özgün Tarifler 0 28 Kasım 2014 09:22
Ay Poğaçası N999 Hamur İşleri 0 04 Mart 2012 14:49
Urfa poğaçası (şanlıurfa) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 22:30
Zeytinli pilavuna poğaçası (kıbrıs) Sır Yöresel Yemekler 0 20 Ocak 2011 08:58