IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2016, 15:10   #1
Çevrimiçi
Jalebi Nasıl Yapılır


aşk sohbet odaları



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Hamur için;
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı ılık su (dolu)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal tozu
Şerbet için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Hamur malzemelerini bir kaba alıp karıştıralım. Elde ettiğimiz hamur akışkan ama çok cıvık olmayacak, krep hamurundan daha kalın. Hamurun üzerini kapatalım ve sıcak bir yerde 2 saat bekletelim. Hamurun hazır olmasına 1 saat kala şerbetimizi hazırlayalım.
Şekeri su ile karıştıralım ve ateşin üzerine koyalım. Kaynadıktan sonra limon ve gül suyunu ekleyelim bir dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım.
Hamur üzerine küçük baloncuklar çıktığında hamur hazır demektir. Derin bir tavaya yağı dökelim, yağımız bol olmalı. Hamuru, ince başlıklı krem torbasına dökelim (öyle bir torbanız yoksa sağlam kalın bir poşet kullanabilirsiniz, köşeden ince bir delik açarak). Yağımız kızgın olmalı ama ateşi çok yüksek olmayacak. Yağın üzerine hamuru sıkarak bir halka çizelim ve hemen halkanın üzerinden spiral şeklinde küçük halkalar çizelim (farklı şekillerde verebilirsiniz). Çevirerek her iki tarafı da kızartalım. Maşa ile çıkaralım ve ılık şerbete bandıralım. 3-4 saniye bekletelim ve çıkaralım, fazlalıkları çekmesi için kağıt havlu üzerine dizelim. Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Hamur için;
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı ılık su (dolu)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal tozu
Şerbet için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Hamur malzemelerini bir kaba alıp karıştıralım. Elde ettiğimiz hamur akışkan ama çok cıvık olmayacak, krep hamurundan daha kalın. Hamurun üzerini kapatalım ve sıcak bir yerde 2 saat bekletelim. Hamurun hazır olmasına 1 saat kala şerbetimizi hazırlayalım.
Şekeri su ile karıştıralım ve ateşin üzerine koyalım. Kaynadıktan sonra limon ve gül suyunu ekleyelim bir dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım.
Hamur üzerine küçük baloncuklar çıktığında hamur hazır demektir. Derin bir tavaya yağı dökelim, yağımız bol olmalı. Hamuru, ince başlıklı krem torbasına dökelim (öyle bir torbanız yoksa sağlam kalın bir poşet kullanabilirsiniz, köşeden ince bir delik açarak). Yağımız kızgın olmalı ama ateşi çok yüksek olmayacak. Yağın üzerine hamuru sıkarak bir halka çizelim ve hemen halkanın üzerinden spiral şeklinde küçük halkalar çizelim (farklı şekillerde verebilirsiniz). Çevirerek her iki tarafı da kızartalım. Maşa ile çıkaralım ve ılık şerbete bandıralım. 3-4 saniye bekletelim ve çıkaralım, fazlalıkları çekmesi için kağıt havlu üzerine dizelim. Afiyet olsun.
__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
jalebi nasıl yapılır

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kedi nasıl sevilmelidir? - Kediye nasıl masaj yapılır? SimHa Evcil Kediler 0 26 Ağustos 2015 17:14
Online Flört Nedir? Nasıl Yapılır? Nasıl Başarılı Olunur? SunShine Ah Erkekler 1 23 Aralık 2013 08:25
Sakız nasıl yapılır, nasıl üretilir? Sakızın içinde neler vardır? Violent Sağlık Köşesi 0 16 Haziran 2012 18:18