IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2016, 15:30   #1
Çevrimiçi
Berliner tatlisi


-- Sponsor Baglantı --


MALZEMELER
500 gr. un
ceyrek cay kasigindan daha az tuz
50 gr. maya
1/8-1/4 lt. süt
2-3 yumurta sarisi
50 gr. seker
75 gr. yag
1 paket vanilya

Ic Harc:
kiraz receli (isteyen vanilya veya baska recel kullanabilir)
putra sekeri veya seker

HAZIRLANISI
Un elenir ve maya ile karisir ardindan yag ile karismis isinmis süt eklenir tekrar Kalan diyer malzemelerde eklendikten sonra mikserle 5 dak. Cirpilir.
Hamur hazirlandiktan sonra sicak bir yerde bekletilir,hamur gözle kabardigi görülecek kadar dinlenmeli.
Hamur kabardiktan sonra unlanmis tezgahin üzerinde dekrar el ile biraz yogrulur ve 16 yuvarlak beze sekli verilir.
Yalniz dikkat etmek gerekiyor bezelerde yirtik olmamasi gerekiyor.
Üzeri unlanir,bezle kapatilir ve tekrar dinlendirilir kabarincaya kadar.
Tencerede veya fritözde yag 180 °C de isinir.Kabarmis bezeleri üst kismi asagi gelecek sekilde tencereye veya fritöze konar ve her iki tarafida kizardiktan sonra yag dan alinir.
Mutfak kagidinin üzerine konar.Bezeler sicakken sekere veya putra sekerine bulanir.
Recel süzgecte süzüldükten sonra krema s1kiciya konar ve bezenin yan tarafindan yani biraz beyaz kalan tarafindan recel icine koyulur.
Soguduktan sonra servis yapilir.

*Berliner tatlisi almanya'da cok iyi bilinen bir lezzet.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


-Alinti
MALZEMELER
500 gr. un
ceyrek cay kasigindan daha az tuz
50 gr. maya
1/8-1/4 lt. süt
2-3 yumurta sarisi
50 gr. seker
75 gr. yag
1 paket vanilya

Ic Harc:
kiraz receli (isteyen vanilya veya baska recel kullanabilir)
putra sekeri veya seker

HAZIRLANISI
Un elenir ve maya ile karisir ardindan yag ile karismis isinmis süt eklenir tekrar Kalan diyer malzemelerde eklendikten sonra mikserle 5 dak. Cirpilir.
Hamur hazirlandiktan sonra sicak bir yerde bekletilir,hamur gözle kabardigi görülecek kadar dinlenmeli.
Hamur kabardiktan sonra unlanmis tezgahin üzerinde dekrar el ile biraz yogrulur ve 16 yuvarlak beze sekli verilir.
Yalniz dikkat etmek gerekiyor bezelerde yirtik olmamasi gerekiyor.
Üzeri unlanir,bezle kapatilir ve tekrar dinlendirilir kabarincaya kadar.
Tencerede veya fritözde yag 180 °C de isinir.Kabarmis bezeleri üst kismi asagi gelecek sekilde tencereye veya fritöze konar ve her iki tarafida kizardiktan sonra yag dan alinir.
Mutfak kagidinin üzerine konar.Bezeler sicakken sekere veya putra sekerine bulanir.
Recel süzgecte süzüldükten sonra krema s1kiciya konar ve bezenin yan tarafindan yani biraz beyaz kalan tarafindan recel icine koyulur.
Soguduktan sonra servis yapilir.

*Berliner tatlisi almanya'da cok iyi bilinen bir lezzet.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


-Alinti
__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
berliner tatlisi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ÇIN TATLISI PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 24 Şubat 2016 15:28
BANANA FRITTER (MUZ TATLISI) PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 06 Şubat 2016 20:21
BerLiner Sim Tatlılar 0 10 Temmuz 2013 05:02
Gul tatlisi Feronia Tatlılar 0 01 Kasım 2011 09:40
Gül Tatlisi Ay Tatlılar 0 02 Ekim 2010 18:44