IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2016, 15:54   #1
Çevrimiçi
Hamburg tavuğu tarifi


-- Sponsor Baglantı --


Malzemeler
8 adet tavuk baget (veya bir bütün tavuk 8 parçaya bölünür)
1 çay kaşığı karabiber
2 baş orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı margarin
200 gr. mantar
10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye
1 su bardağı beyaz şarap
2 diş sarmısak (dövülmüş)

Tarif Bilgileri
Kategori: Alman Mutfağı

Yapılışı

Öncelikle 2 yemek kaşığı yağ derin bir tavada eritilir. Ortadan 2’ye bölünen mantarlar tavaya aktarılır ve 3-4 dakika kavrulur. Delikli bir süzgeç yardımıyla mantarlar yağdan alınır ve fazla yağ süzdürülür. Sonra tavuklar aynı yağa aktarılıp2-3 dakika kızartılır. İnce halkalar halinde doğranmış soğanlar da eklenip 8-10 dakika kadar hep birlikte pişirmeye devam edilir. İçine salça kızarmış mantarlar ve 1 su bardağı su eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Tuz ve karabiberle lezzetlendirilir.
Öte yandan bir tavaya kalan 1 yemek kaşığı yağ konup eriyince 2 diş sarmısak atılır ve 1 dakika kadar kavrulur. Temizlenmiş yıkanmış kabuklu ya da kabuksuz midyeler eklenir şarap da üzerine ilave edilir. Midyeler kaynamaya başlayınca ocaktan alınır. Kabuklu midyelerden kabuğu açılmayan varsa onlar çıkarılır. Sonra da bu midyeli harç tavuk yemeğinin içine aktarılır ve tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yanında patates püresi ile servis yapılır.

Alıntı
Malzemeler
8 adet tavuk baget (veya bir bütün tavuk 8 parçaya bölünür)
1 çay kaşığı karabiber
2 baş orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı margarin
200 gr. mantar
10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye
1 su bardağı beyaz şarap
2 diş sarmısak (dövülmüş)

Tarif Bilgileri
Kategori: Alman Mutfağı

Yapılışı

Öncelikle 2 yemek kaşığı yağ derin bir tavada eritilir. Ortadan 2’ye bölünen mantarlar tavaya aktarılır ve 3-4 dakika kavrulur. Delikli bir süzgeç yardımıyla mantarlar yağdan alınır ve fazla yağ süzdürülür. Sonra tavuklar aynı yağa aktarılıp2-3 dakika kızartılır. İnce halkalar halinde doğranmış soğanlar da eklenip 8-10 dakika kadar hep birlikte pişirmeye devam edilir. İçine salça kızarmış mantarlar ve 1 su bardağı su eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Tuz ve karabiberle lezzetlendirilir.
Öte yandan bir tavaya kalan 1 yemek kaşığı yağ konup eriyince 2 diş sarmısak atılır ve 1 dakika kadar kavrulur. Temizlenmiş yıkanmış kabuklu ya da kabuksuz midyeler eklenir şarap da üzerine ilave edilir. Midyeler kaynamaya başlayınca ocaktan alınır. Kabuklu midyelerden kabuğu açılmayan varsa onlar çıkarılır. Sonra da bu midyeli harç tavuk yemeğinin içine aktarılır ve tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yanında patates püresi ile servis yapılır.

Alıntı
__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
hamburg tavuğu tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
çingene tavuğu :) Seyra Et Yemekleri 5 02 Haziran 2014 21:12
Beğendili Köy Tavuğu YapraK Tavuk Yemekleri 0 15 Şubat 2010 23:15
Temel'in tavuğu Difuzyon Fıkra 0 01 Mayıs 2009 13:28