Doldurulmuş Patlıcan Tarifi ~ Fas Mutfağı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeleri 2 patlıcan 100 gr basmati pirinci 400 gr kuşbaşı et 1 soğan 2 diş sarımsak 400 gr domates Yarım çay kaşığı tarçın Yarım çay bardağı dolmalık fıstık Yarım çay bardağı file fıstık 50 gr kuru üzüm Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Kıyılmış maydanoz 12 ince dilim domates Hazırlanışı Doldurulmuş patlıcan (Fas mutfağı): Patlıcanları enine ortadan ikiye kesin. Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartın ve tuzlu suda bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patlıcanları kurulayıp fırında 15 dakika pişirin. Pirinci tuzlu suda haşlayın ve süzün. Ufak doğranmış kuşbaşı etleri zeytinyağı ile yüksek ateşte soteleyerek pişirin. Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin ve pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edin. Domates ve baharatları ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyu, pirinç, tuz, kuru üzüm, kıyılmış maydanoz ve dolmalık fıstıkları ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı patlıcanların içlerine paylaştırıp her birinin üzerine üçer tane ince dilimlenmiş domates dizin. Patlıcanları fırın kabına yerleştirip bir miktar sıcak su dökün. üzerini alüminyum folyo ile örtün ve fırında 35 dakika pişirin. Folyoyu kaldırıp 8-10 dakika daha pişirin. üzerine file fıstık ve kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın. Doldurulmuş patlıcan (Fas mutfağı) artık hazır, afiyet olsun. Yemek Tarifleri |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:48. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net