IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2016, 16:15   #1
Çevrimiçi
Doldurulmuş Patlıcan Tarifi ~ Fas Mutfağı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri
2 patlıcan
100 gr basmati pirinci
400 gr kuşbaşı et
1 soğan
2 diş sarımsak
400 gr domates
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı file fıstık
50 gr kuru üzüm
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kıyılmış maydanoz
12 ince dilim domates

Hazırlanışı
Doldurulmuş patlıcan (Fas mutfağı): Patlıcanları enine ortadan ikiye kesin. Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartın ve tuzlu suda bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patlıcanları kurulayıp fırında 15 dakika pişirin. Pirinci tuzlu suda haşlayın ve süzün. Ufak doğranmış kuşbaşı etleri zeytinyağı ile yüksek ateşte soteleyerek pişirin. Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin ve pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edin. Domates ve baharatları ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyu, pirinç, tuz, kuru üzüm, kıyılmış maydanoz ve dolmalık fıstıkları ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı patlıcanların içlerine paylaştırıp her birinin üzerine üçer tane ince dilimlenmiş domates dizin. Patlıcanları fırın kabına yerleştirip bir miktar sıcak su dökün. üzerini alüminyum folyo ile örtün ve fırında 35 dakika pişirin. Folyoyu kaldırıp 8-10 dakika daha pişirin. üzerine file fıstık ve kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın.
Doldurulmuş patlıcan (Fas mutfağı) artık hazır, afiyet olsun.


Yemek Tarifleri

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri
2 patlıcan
100 gr basmati pirinci
400 gr kuşbaşı et
1 soğan
2 diş sarımsak
400 gr domates
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı file fıstık
50 gr kuru üzüm
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kıyılmış maydanoz
12 ince dilim domates

Hazırlanışı
Doldurulmuş patlıcan (Fas mutfağı): Patlıcanları enine ortadan ikiye kesin. Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartın ve tuzlu suda bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patlıcanları kurulayıp fırında 15 dakika pişirin. Pirinci tuzlu suda haşlayın ve süzün. Ufak doğranmış kuşbaşı etleri zeytinyağı ile yüksek ateşte soteleyerek pişirin. Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin ve pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edin. Domates ve baharatları ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyu, pirinç, tuz, kuru üzüm, kıyılmış maydanoz ve dolmalık fıstıkları ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı patlıcanların içlerine paylaştırıp her birinin üzerine üçer tane ince dilimlenmiş domates dizin. Patlıcanları fırın kabına yerleştirip bir miktar sıcak su dökün. üzerini alüminyum folyo ile örtün ve fırında 35 dakika pişirin. Folyoyu kaldırıp 8-10 dakika daha pişirin. üzerine file fıstık ve kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın.
Doldurulmuş patlıcan (Fas mutfağı) artık hazır, afiyet olsun.


Yemek Tarifleri
__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
doldurulmuş patlıcan tarifi ~ fas mutfağı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Paçalı Patlıcan - İzmir Mutfağı Hesna Yöresel Yemekler 1 03 Ekim 2015 14:56
Hint Mutfağı: Gajjar Ka Halwa (Hint Mutfağı) Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:12
Cevizli Patlıcan Tarifi oneofgirl Sebze Yemekleri 0 31 Temmuz 2013 16:37
Beşamelli Patlıcan Tarifi oneofgirl Sebze Yemekleri 0 31 Temmuz 2013 16:32
Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi Sevda Kebaplar Köfteler 1 05 Ekim 2012 00:01