IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Ekim 2015, 14:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Paçalı Patlıcan - İzmir Mutfağı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


-Uzun patlicanlari soyup,4'e bolerekte yapabilrsiniz
.


Malzemeler
2 tane topan patlıcan (Miktar isteğe bağlı)
1 kase un (miktar önemli değil ne kadar aldırabilirseniz patlıcanlara, az gelirse ilave edebilirsiniz)
1 kase su
Tuz
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılışı

Yuvarlak patlıcanlarımızı alacalı soyup tuzlu suda biraz bekletiyoruz ( İzmir’deki ismiyle topan patlıcanlarımızı). 10 dk acısı çıksın yeter. Suyun içinde beklettiğimiz patlıcanları düz bir kaseye tavamızın bir kerede alacağı kadar çıkartıyoruz ( patlıcanları birden sudan çıkarırsanız kururlar unu almazlar). Üzerine bolça un serpip, bir taraftan da elimizi kasedeki suya batırıp, patlıcanların üzerine serpiyoruz. Sürekli karıştırıp unla suyun her tarafına bulaşmasını sağlıyoruz (Çok su koyarsanız hamurlaşır ve kendini toplar, patlıcanlara bulaşmaz). Baktınız un ya da su az geldi, su ve un serpin, bunun miktarı yok, üzerine aldırabildiğiniz kadar. Üzerine tuz serpip, tavamızda ısıttığımız sıvı yağımızda çıtır çıtır kızartıyoruz. Yanında süzme yoğurtla ya da sade nasıl isterseniz servis yapıyoruz (yoğurdu üzerine dökmeyin patlıcanlar yumuşamasın). Afiyet olsun.

resimlitarif

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Ekim 2015, 14:56   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Paçalı Patlıcan - İzmir Mutfağı




Patlıcan'ın her hali kabulümdür. Bu şekliyle de yapıp deneyeceğim. Eline sağlık

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
mutfağı, paçalı, patlıcan, İzmir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir'de Yaşamak ( İzmir Tanıtım Rehberi) Nava Serbest Kürsü 14 18 Nisan 2023 00:16
Hint Mutfağı: Gajjar Ka Halwa (Hint Mutfağı) Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:12
Kısa Paçalı Pantolonlar Nasıl Giyilir? AngeL Moda Trendleri 0 05 Ekim 2014 11:01
Paçalı Baykuş (Aegolius funereus) Violent Hayvanlar Alemi 0 29 Kasım 2013 15:04
Kısa Paçalı Erkekler Sue Ah Erkekler 0 20 Temmuz 2012 14:32