IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2016, 16:41   #1
Çevrimdışı
Pelmeni Tarifi "Rus Mutfağı"


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
- Yarım Su bardağı Su
- Yarım Su bardağı Süt
- 2 Adet Yumurta
- Kararında Tuz, Un

İçi İçin
- 300 Gr Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- Kararında Karabiber, Kimyon, Tuz

Üzeri İçin
- 1 Tutam Dere Otu
- 4 Yemek kaşığı Ekşi Krema
- 200 Gr Tereyağı

Hazırlanışı
Hamuru yoğuracağınız kabın içerisine süt ve suyu alıp yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz ekleyin. Alabildiğince unu azar azar ilave ederek yoğurun. Hamuru bezeler halinde parçalara bölün. Üzerine buzdolabı poşeti ya da bir bez örterek en az 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu arada içini hazırlamak için, kıymaya rendelenmiş soğan ekleyin. Kimyon, karabiber, tuz ilave ederek karıştırın. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgah üzerinde, oklava ya da merdane ile hazır yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Hamurun rahat açılması için, üzerine sık sık az miktarda un serpiştirin. Bardak ağzı ya da yuvarlak kalıp ile parçalar kesin ve kıymalı harcı içlerine paylaştırın. Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını bastırın ve uç kısımlarını alta doğru birleştirin. Kaynamış suya biraz tuz attıktan sonra pelmenileri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Tereyağını geniş bir tencere ya da tavada eritin. Suyu süzülmüş pelmenileri tereyağına ekleyip birkaç dakika soteleyin. Servis tabaklarına alıp ekşi krema ve kıyılmış dereotu ile servis yapın.

İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12

Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 2397 Kcal

Yemek-Tarifleri

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
- Yarım Su bardağı Su
- Yarım Su bardağı Süt
- 2 Adet Yumurta
- Kararında Tuz, Un

İçi İçin
- 300 Gr Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- Kararında Karabiber, Kimyon, Tuz

Üzeri İçin
- 1 Tutam Dere Otu
- 4 Yemek kaşığı Ekşi Krema
- 200 Gr Tereyağı

Hazırlanışı
Hamuru yoğuracağınız kabın içerisine süt ve suyu alıp yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz ekleyin. Alabildiğince unu azar azar ilave ederek yoğurun. Hamuru bezeler halinde parçalara bölün. Üzerine buzdolabı poşeti ya da bir bez örterek en az 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu arada içini hazırlamak için, kıymaya rendelenmiş soğan ekleyin. Kimyon, karabiber, tuz ilave ederek karıştırın. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgah üzerinde, oklava ya da merdane ile hazır yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Hamurun rahat açılması için, üzerine sık sık az miktarda un serpiştirin. Bardak ağzı ya da yuvarlak kalıp ile parçalar kesin ve kıymalı harcı içlerine paylaştırın. Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını bastırın ve uç kısımlarını alta doğru birleştirin. Kaynamış suya biraz tuz attıktan sonra pelmenileri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Tereyağını geniş bir tencere ya da tavada eritin. Suyu süzülmüş pelmenileri tereyağına ekleyip birkaç dakika soteleyin. Servis tabaklarına alıp ekşi krema ve kıyılmış dereotu ile servis yapın.

İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12

Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 2397 Kcal

Yemek-Tarifleri
__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
pelmeni tarifi "rus mutfağı"

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zencefilli Balkabağı Bisque Tarifi "Dünya Mutfağı" PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 24 Şubat 2016 16:40
Pelmeni - Rus Mutfağı Sevda Dünya Mutfakları 0 22 Temmuz 2013 00:49