IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




7Beğeni(ler)
  • 2 Post By Ebru
  • 1 Post By PySSyCaT
  • 1 Post By Ebru
  • 1 Post By PySSyCaT
  • 1 Post By Ebru
  • 1 Post By PySSyCaT

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2016, 17:07   #1
Çevrimdışı
Karidesli Çin Böreği (Loempia)


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELERİ
Yarım kilo kadar çin çin karides
3 adet yufka
1 adet kuru soğan
Yarım havuç rendesi
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Bir adet minik kırmızı biber
1 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Pul biber
5 adet yumurta
1 su bardağı un
2 su bardağı galeta unu
Kızartmak için ayçicek yağı


KARİDESLİ ÇİN BÖREĞİ YAPILIŞI

Çin böreğimizin içine koyacağımız iç malzemesi yani karidesi yapmak için orta bir tenceremiz de tereyağımızı eritelim yağımız eriyip ısınınca ince ince kuru soğanları,kırmızı biberleri,sivri biberleri ve sarımsakları atıp 4-5 dakika sürekli kavuralım tereyağımız yanmasın.
Ayıklanmış olarak aldığımız çin çin küçük karidesleri tencereye atıp kavuralım.Rendelenmiş olan havuçlarımızı ilave edelim ve karidesler ile birlikte ortalama 4-5 dakika arası orta harlı bir ateşte sürekli pişirelim.Karideslerin üzerine tuz karabiber ve pul biberi damak zevkimize göre az çok atıp soğuması için karideslerimizi bir kenara alalım.
Yufkamızı 4 eşit parçaya bölelim üçgen tarzında bir görüntü çıkacaktır oraya ve yufkanın geniş tarafına soğuması için kenarda beklettiğimiz Çin böreği içimiz olan karideslerden bir yemek kaşığı kadar koyalım.Tabi koymadan önce size önemli bir ipucu vereyim karides içini koymadan önce saracağımız yufkanın üzerine yufka parçaları koyarsak sararken böreğimiz yırtılmayacaktır.
Sıkı bir şekilde kenarlarını içe katlayıp yufkamızı saralım ve yufkanın uç kısmını yumurta beyazına batırıp bir kenara alalım tüm yufkaları bu şekilde saralım.
Karidesli Çin böreklerimiz hazır neredeyse galeta ununa bulamak için 3 ayrı bir kağ alalım birine yumurtaları kıralım ve güzelce çırpalım diğer kabımıza unumuzu son kalan kabımıza ise galeta unumuzu koyalım ve sardığımız börekleri sırası ile önce un sonra yumurta ve en son olarak galeta ununa batırıp bir kenara alalım.Kızartma tavamızda ayçicek yağımızı dökelim yağımız ısınınca Çin böreklerimizi orta sıcaklıktaki tavamızda böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim biraz ılıması için bekletim daha sonra servis edebiliriz afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELERİ
Yarım kilo kadar çin çin karides
3 adet yufka
1 adet kuru soğan
Yarım havuç rendesi
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Bir adet minik kırmızı biber
1 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Pul biber
5 adet yumurta
1 su bardağı un
2 su bardağı galeta unu
Kızartmak için ayçicek yağı


KARİDESLİ ÇİN BÖREĞİ YAPILIŞI

Çin böreğimizin içine koyacağımız iç malzemesi yani karidesi yapmak için orta bir tenceremiz de tereyağımızı eritelim yağımız eriyip ısınınca ince ince kuru soğanları,kırmızı biberleri,sivri biberleri ve sarımsakları atıp 4-5 dakika sürekli kavuralım tereyağımız yanmasın.
Ayıklanmış olarak aldığımız çin çin küçük karidesleri tencereye atıp kavuralım.Rendelenmiş olan havuçlarımızı ilave edelim ve karidesler ile birlikte ortalama 4-5 dakika arası orta harlı bir ateşte sürekli pişirelim.Karideslerin üzerine tuz karabiber ve pul biberi damak zevkimize göre az çok atıp soğuması için karideslerimizi bir kenara alalım.
Yufkamızı 4 eşit parçaya bölelim üçgen tarzında bir görüntü çıkacaktır oraya ve yufkanın geniş tarafına soğuması için kenarda beklettiğimiz Çin böreği içimiz olan karideslerden bir yemek kaşığı kadar koyalım.Tabi koymadan önce size önemli bir ipucu vereyim karides içini koymadan önce saracağımız yufkanın üzerine yufka parçaları koyarsak sararken böreğimiz yırtılmayacaktır.
Sıkı bir şekilde kenarlarını içe katlayıp yufkamızı saralım ve yufkanın uç kısmını yumurta beyazına batırıp bir kenara alalım tüm yufkaları bu şekilde saralım.
Karidesli Çin böreklerimiz hazır neredeyse galeta ununa bulamak için 3 ayrı bir kağ alalım birine yumurtaları kıralım ve güzelce çırpalım diğer kabımıza unumuzu son kalan kabımıza ise galeta unumuzu koyalım ve sardığımız börekleri sırası ile önce un sonra yumurta ve en son olarak galeta ununa batırıp bir kenara alalım.Kızartma tavamızda ayçicek yağımızı dökelim yağımız ısınınca Çin böreklerimizi orta sıcaklıktaki tavamızda böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim biraz ılıması için bekletim daha sonra servis edebiliriz afiyet olsun.
__________________
Ponçik kızını bekleyen tatliş bir hatun..
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 28 Nisan 2016, 17:12   #2
Çevrimdışı
Cevap: Karidesli Çin Böreği (Loempia)




HaksizLik Kiz bu niyetLiyim canim cekti noLacak simdi..?
(HamiLeyim der gibi oLdu..)
Ben bi an once TayLandLi komsuya yaptirim..
Zoete saus'La enfes oLuyor.

__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

Alt 28 Nisan 2016, 17:15   #3
Çevrimdışı
Cevap: Karidesli Çin Böreği (Loempia)




PySSyCaT Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
HaksizLik Kiz bu niyetLiyim canim cekti noLacak simdi..?
(HamiLeyim der gibi oLdu..)
Ben bi an once TayLandLi komsuya yaptirim..
Zoete saus'La enfes oLuyor.

Allah kabul etsin bilsem niyetli oldugunu acmazdim konuyu bak gunaha girdim simdi. Zoete saus nefis oluyo evet bunun tavuklusunu yapiyorum ben cok beceremesemde guzel oluyor kardinesli olani disardan aliyorum bende yapamiyorum: )

__________________
Ponçik kızını bekleyen tatliş bir hatun..
  Alıntı ile Cevapla

Alt 28 Nisan 2016, 17:20   #4
Çevrimdışı
Cevap: Karidesli Çin Böreği (Loempia)





(Amin SaoL Schatjem..)
VermiceLLi ve Karides'Li yapmaLisin..
Ve bu yufkayLa..

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

Alt 28 Nisan 2016, 17:22   #5
Çevrimdışı
Cevap: Karidesli Çin Böreği (Loempia)




PySSyCaT Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

(Amin SaoL Schatjem..)
VermiceLLi ve Karides'Li yapmaLisin..
Ve bu yufkayLa..

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Haftasonu denicem benimde canim cekti simdi .) Evet bu yufkaa önceden cogu yerde bulamiyordum simdi Albertheijnde bile var.

__________________
Ponçik kızını bekleyen tatliş bir hatun..
  Alıntı ile Cevapla

Alt 28 Nisan 2016, 17:30   #6
Çevrimdışı
Cevap: Karidesli Çin Böreği (Loempia)





Lastik gibi koLay koLayda yirtiLmiyor..
ALbertheijn burda var diye Jumbo'ya gidiyorum bende..
Bende besteLLe yapacam..

__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
dunya mutfagindan tarifler, karidesli cin boregi, karidesli cin boregi tarifi, loempia, loempia tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karidesli Spagetti AngeL Makarnalar Pilavlar 0 02 Ekim 2014 12:45
Karidesli Börek Liaaa Hamur İşleri 1 20 Ekim 2012 14:42
Karidesli Makarna Liaaa Makarnalar Pilavlar 0 15 Ekim 2012 13:38
Karidesli Salata Ay Salatalar Mezeler 0 31 Temmuz 2012 13:23
Karidesli Omlet YapraK Yumurta Yemekleri 0 11 Ocak 2010 16:51