IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2016, 17:31   #1
Çevrimiçi
Arap Usulü Selek Tarifi (arap)


-- Sponsor Baglantı --


Malzemeler
Soğan (8`e bölünmüş) 200 gr.
Kuzu budu 1 büyük parça
Süt 800 ml.
Basmati Pirinci 1 kg.
Margarin 250 gr.
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Kuzu budunu soğanlarla beraber derin bir tencereye yerleştirip üzerini aşacak kadar su ilave edin. Bir taşım kaynatın. Oluşan kefi alın. Ateşi kısın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Eti kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Et pişince tencereden alin ve bir kenarda sıcak olarak bekletin.
Etin tenceredeki pişme suyunu ince bir süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Eğer pişme suyu 1200 ml`den az ise, et suyu ilavesi ile 1200 ml`ye tamamlayarak sütü katıp beraberce bir taşım kaynatın. Kaynar kaynamaz pirinci ilave edin. Tuzunu ve karabiberini kontrol edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, pirinçler fazlasıyla yumuşayıp, püremsi bir kıvama gelinceye kadar pilavı pişirin.

Pilav pişerken eti iri parçalara ayınn. Pişen pilavı 20 dakika demlenmeye bırakın. Demlenmiş pilavı bir tepsiye aktann ve ortasına et parçalanın yerleştirin. Üzerine margarini eritip gezdirerek servis yapın.
Malzemeler
Soğan (8`e bölünmüş) 200 gr.
Kuzu budu 1 büyük parça
Süt 800 ml.
Basmati Pirinci 1 kg.
Margarin 250 gr.
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Kuzu budunu soğanlarla beraber derin bir tencereye yerleştirip üzerini aşacak kadar su ilave edin. Bir taşım kaynatın. Oluşan kefi alın. Ateşi kısın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Eti kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Et pişince tencereden alin ve bir kenarda sıcak olarak bekletin.
Etin tenceredeki pişme suyunu ince bir süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Eğer pişme suyu 1200 ml`den az ise, et suyu ilavesi ile 1200 ml`ye tamamlayarak sütü katıp beraberce bir taşım kaynatın. Kaynar kaynamaz pirinci ilave edin. Tuzunu ve karabiberini kontrol edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, pirinçler fazlasıyla yumuşayıp, püremsi bir kıvama gelinceye kadar pilavı pişirin.

Pilav pişerken eti iri parçalara ayınn. Pişen pilavı 20 dakika demlenmeye bırakın. Demlenmiş pilavı bir tepsiye aktann ve ortasına et parçalanın yerleştirin. Üzerine margarini eritip gezdirerek servis yapın.
__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
arap usulü selek tarifi (arap)

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Arap Kekliği Zen Hayvanlar Alemi 0 11 Mart 2013 14:43
Arap Dudağı Tarifi Sue Tatlılar 1 09 Ağustos 2012 15:39
Arap Kadayıfı Tarifi Sevda Tatlılar 0 16 Kasım 2011 06:35