IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2019, 13:11   #1
Çevrimdışı
Kabuli Chana (hindistan)


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kabuli chana (HİNDİSTAN) tarifi için malzemeler

1 su bardağı nohut
4 su bardağı su
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan (İnce kıyılmış)
1 adet tarçın çubuğu
2 adet karanfil
2 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
1 parça zencefil kökü (İnce doğranmış)
2 yeşil biber (Doğranmış)
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
3-4 adet kiraz domates (İnce doğranmış)
1 tatlı kaşığı garam masala (Hint baharat karışımı)
3 dal taze kişniş (İnce kıyılmış)

Kabuli chana (HİNDİSTAN) Nasıl Yapılır

Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutları tencereye aktarın. 4 bardak suyu ve zerdeçalı ekleyin.
Nohutları yumuşayana kadar haşlayın. Nohutlar haşlanınca süzün. Haşlama suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Tencerede sıvı yağı ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. Karanfili, sarımsakları, zencefili, biberleri, kişniş tohumlarını ekleyin. 4-5 dakika daha kavurun. İnce doğranmış domatesleri ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun.
Haşlanmış nohutları ve ayırdığınız haşlama suyundan ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika daha bu şekilde pişirin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kabuli chana (HİNDİSTAN) tarifi için malzemeler

1 su bardağı nohut
4 su bardağı su
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan (İnce kıyılmış)
1 adet tarçın çubuğu
2 adet karanfil
2 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
1 parça zencefil kökü (İnce doğranmış)
2 yeşil biber (Doğranmış)
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
3-4 adet kiraz domates (İnce doğranmış)
1 tatlı kaşığı garam masala (Hint baharat karışımı)
3 dal taze kişniş (İnce kıyılmış)

Kabuli chana (HİNDİSTAN) Nasıl Yapılır

Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutları tencereye aktarın. 4 bardak suyu ve zerdeçalı ekleyin.
Nohutları yumuşayana kadar haşlayın. Nohutlar haşlanınca süzün. Haşlama suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Tencerede sıvı yağı ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. Karanfili, sarımsakları, zencefili, biberleri, kişniş tohumlarını ekleyin. 4-5 dakika daha kavurun. İnce doğranmış domatesleri ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun.
Haşlanmış nohutları ve ayırdığınız haşlama suyundan ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika daha bu şekilde pişirin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
chana, dünyamutfagi, hindistan, kabuli, tarif

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kabuli Pilav (Afganistan) PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 06 Şubat 2016 22:01
Kabuli Mustafa Efendi PySSyCaT İslam Alimleri 0 11 Ocak 2016 11:24
Ali Kabuli Paşa ( 1812)- (1875) Desmont Tarih / Siyaset 0 23 Kasım 2014 14:01
Hindistan ve Hindistan Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 28 Haziran 2012 14:55
Hindistan cevizinin yararları - Hindistan cevizi suyunun faydaları.. Sevda Alternatif Tıp 0 08 Ocak 2012 06:04