Lavanta Dondurmalı karamelize elmalı tart (fransız mutfağı) Lavanta dondurmalı karamelize elmalı tart tarifi için malzemeler 1 elma2 milföy hamuru 50 gr badem ezmesi 1 çay kaşığı tozşeker Lavanta dondurması için: 25 gr lavanta esansı 1 kahve fincanı süt 1 kahve fincanı krema 2 yumurta sarısı Yarım su bardağı bal Üzeri için: Kayısı jölesi Lavanta dondurmalı karamelize elmalı tart Nasıl Yapılır Lavanta dondurması için; lavanta esansı, süt, krema, yumurta sarıları ve balı metal bir kapta 15 dakika çırpın. Üzerini streç folyoyla kapatıp buzlukta 2 saat bekletin. Buzluktan çıkarıp 20 dakika mikserle çırpın. Buzlukta 2 saat bekletin. Bu işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Elmanın kabuğunu soyup ince dilimleyin. Badem ezmesini yoğurup 2 milim kalınlığında açın. Milföy hamurlarını ve badem ezmesini su bardağının ağız kısmıyla kesin. Milföylerin üzerine badem ezmelerini yerleştirin. Elma dilimlerini badem ezmesinin üzerine yelpaze şeklinde dizip şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kayısı jölesi sürün. Servis tabağına alıp üzerine birer top lavantalı dondurma ekleyin. Dilediğiniz bir taze baharatla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:52. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net