IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Nisan 2019, 18:52   #1
Çevrimdışı
Lavanta Dondurmalı karamelize elmalı tart (fransız mutfağı)


-- Sponsor Baglantı --




Lavanta dondurmalı karamelize elmalı tart tarifi için malzemeler

1 elma2 milföy hamuru
50 gr badem ezmesi
1 çay kaşığı tozşeker

Lavanta dondurması için:

25 gr lavanta esansı
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı krema
2 yumurta sarısı
Yarım su bardağı bal

Üzeri için:

Kayısı jölesi

Lavanta dondurmalı karamelize elmalı tart Nasıl Yapılır

Lavanta dondurması için; lavanta esansı, süt, krema, yumurta sarıları ve balı metal bir kapta 15 dakika çırpın. Üzerini streç folyoyla kapatıp buzlukta 2 saat bekletin. Buzluktan çıkarıp 20 dakika mikserle çırpın. Buzlukta 2 saat bekletin. Bu işlemi 3 kez daha tekrarlayın.

Elmanın kabuğunu soyup ince dilimleyin. Badem ezmesini yoğurup 2 milim kalınlığında açın. Milföy hamurlarını ve badem ezmesini su bardağının ağız kısmıyla kesin.

Milföylerin üzerine badem ezmelerini yerleştirin. Elma dilimlerini badem ezmesinin üzerine yelpaze şeklinde dizip şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kayısı jölesi sürün. Servis tabağına alıp üzerine birer top lavantalı dondurma ekleyin. Dilediğiniz bir taze baharatla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.


Lavanta dondurmalı karamelize elmalı tart tarifi için malzemeler

1 elma2 milföy hamuru
50 gr badem ezmesi
1 çay kaşığı tozşeker

Lavanta dondurması için:

25 gr lavanta esansı
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı krema
2 yumurta sarısı
Yarım su bardağı bal

Üzeri için:

Kayısı jölesi

Lavanta dondurmalı karamelize elmalı tart Nasıl Yapılır

Lavanta dondurması için; lavanta esansı, süt, krema, yumurta sarıları ve balı metal bir kapta 15 dakika çırpın. Üzerini streç folyoyla kapatıp buzlukta 2 saat bekletin. Buzluktan çıkarıp 20 dakika mikserle çırpın. Buzlukta 2 saat bekletin. Bu işlemi 3 kez daha tekrarlayın.

Elmanın kabuğunu soyup ince dilimleyin. Badem ezmesini yoğurup 2 milim kalınlığında açın. Milföy hamurlarını ve badem ezmesini su bardağının ağız kısmıyla kesin.

Milföylerin üzerine badem ezmelerini yerleştirin. Elma dilimlerini badem ezmesinin üzerine yelpaze şeklinde dizip şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kayısı jölesi sürün. Servis tabağına alıp üzerine birer top lavantalı dondurma ekleyin. Dilediğiniz bir taze baharatla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
dondurmalı, elmalı, karamelize, lavanta, tart

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fransız Mutfağı'ndan Elmalı Kaz Ciğeri Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 23 Mayıs 2014 20:24
Balkabaklı ve Karamelize Soğanlı Tart Zen Hamur İşleri 0 01 Şubat 2013 15:32
Lavanta dondurmalı karamelize elmalı tart Zen Tatlılar 0 10 Kasım 2012 23:07
Karamelize Muzlu ve Çikolatalı Tart N999 Pastalar 0 26 Mart 2012 22:23
Elmalı Tart Peri Hamur İşleri 10 08 Şubat 2011 23:53