IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2012, 23:07   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lavanta dondurmalı karamelize elmalı tart





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Adet Elma
  • 2 Adet Milföy
  • 50 Gram Badem Ezmesi
  • 1 Çay Kaşığı Toz Şeker
  • 25 Gram Lavanta Esansı (Lavanta Dondurması İçin)
  • 1 Fincan Süt (Lavanta Dondurması İçin)
  • 1 Fincan Krema (Lavanta Dondurması İçin)
  • 2 Adet Yumurta Sarısı (Lavanta Dondurması İçin)
  • Yarım Su Bardağı Bal (Lavanta Dondurması İçin)
  • Yeteri kadar Kayısı Jölesi (Lavanta Dondurması İçin)
Yapılışı:
Lavanta dondurması için; lavanta esansı, süt, krema, yumurta sarıları ve balı metal bir kapta 15 dakika çırpın. Üzerini streç folyoyla kapatıp buzlukta 2 saat bekletin. Buzluktan çıkarıp 20 dakika mikserle çırpın. Buzlukta 2 saat bekletin. Bu işlemi 3 kez daha tekrarlayın.

Elmanın kabuğunu soyup ince dilimleyin. Badem ezmesini yoğurup 2 milim kalınlığında açın. Milföy hamurlarını ve badem ezmesini su bardağının ağız kısmıyla kesin.

Milföylerin üzerine badem ezmelerini yerleştirin. Elma dilimlerini badem ezmesinin üzerine yelpaze şeklinde dizip şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kayısı jölesi sürün. Servis tabağına alıp üzerine birer top lavantalı dondurma ekleyin. Dilediğiniz bir taze baharatla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Adet Elma
  • 2 Adet Milföy
  • 50 Gram Badem Ezmesi
  • 1 Çay Kaşığı Toz Şeker
  • 25 Gram Lavanta Esansı (Lavanta Dondurması İçin)
  • 1 Fincan Süt (Lavanta Dondurması İçin)
  • 1 Fincan Krema (Lavanta Dondurması İçin)
  • 2 Adet Yumurta Sarısı (Lavanta Dondurması İçin)
  • Yarım Su Bardağı Bal (Lavanta Dondurması İçin)
  • Yeteri kadar Kayısı Jölesi (Lavanta Dondurması İçin)
Yapılışı:
Lavanta dondurması için; lavanta esansı, süt, krema, yumurta sarıları ve balı metal bir kapta 15 dakika çırpın. Üzerini streç folyoyla kapatıp buzlukta 2 saat bekletin. Buzluktan çıkarıp 20 dakika mikserle çırpın. Buzlukta 2 saat bekletin. Bu işlemi 3 kez daha tekrarlayın.

Elmanın kabuğunu soyup ince dilimleyin. Badem ezmesini yoğurup 2 milim kalınlığında açın. Milföy hamurlarını ve badem ezmesini su bardağının ağız kısmıyla kesin.

Milföylerin üzerine badem ezmelerini yerleştirin. Elma dilimlerini badem ezmesinin üzerine yelpaze şeklinde dizip şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kayısı jölesi sürün. Servis tabağına alıp üzerine birer top lavantalı dondurma ekleyin. Dilediğiniz bir taze baharatla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
dondurmalı, elmalı, karamelize, lavanta, tart

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karamelize Nektarinli Lorlu Cheesecake N999 Pastalar 0 01 Haziran 2012 16:00
Karamelize Muzlu ve Çikolatalı Tart N999 Pastalar 0 26 Mart 2012 22:23
Elmalı Tart Peri Hamur İşleri 10 08 Şubat 2011 23:53
Karamelize soğanlı ve dilli tost Sır Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 10 Kasım 2010 18:27
Elmalı Tart Dilara Tatlılar 0 01 Mayıs 2010 15:52