Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 1 Adet Elma
- 2 Adet Milföy
- 50 Gram Badem Ezmesi
- 1 Çay Kaşığı Toz Şeker
- 25 Gram Lavanta Esansı (Lavanta Dondurması İçin)
- 1 Fincan Süt (Lavanta Dondurması İçin)
- 1 Fincan Krema (Lavanta Dondurması İçin)
- 2 Adet Yumurta Sarısı (Lavanta Dondurması İçin)
- Yarım Su Bardağı Bal (Lavanta Dondurması İçin)
- Yeteri kadar Kayısı Jölesi (Lavanta Dondurması İçin)
Yapılışı:
Lavanta dondurması için; lavanta esansı, süt, krema, yumurta sarıları ve balı metal bir kapta 15 dakika çırpın. Üzerini streç folyoyla kapatıp buzlukta 2 saat bekletin. Buzluktan çıkarıp 20 dakika mikserle çırpın. Buzlukta 2 saat bekletin. Bu işlemi 3 kez daha tekrarlayın.
Elmanın kabuğunu soyup ince dilimleyin. Badem ezmesini yoğurup 2 milim kalınlığında açın. Milföy hamurlarını ve badem ezmesini su bardağının ağız kısmıyla kesin.
Milföylerin üzerine badem ezmelerini yerleştirin. Elma dilimlerini badem ezmesinin üzerine yelpaze şeklinde dizip şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kayısı jölesi sürün. Servis tabağına alıp üzerine birer top lavantalı dondurma ekleyin. Dilediğiniz bir taze baharatla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.