10 Kasım 2012, 23:08 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ekler Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Bir tencerede suyu kaynatın. İçine yağı koyarak eritin. Ateşten alın ve elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek, karıştırın. Biraz pişirin altını kapatıp, yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Hamuru tepsiye sıkma tobası ile sıkın veya kasıkla tek tek parçalar(bezeler) halinde dökün. 200 derecedeki kızgın fırına koyun, kabarıp pembeleşince fırını kapatıp soğuyana kadar içinden çıkarmayın. Burası çok önemli : Pisme süresince ve soguyuncaya kadar fırın kapağını açmayın, yoksa ekler hamurunuz çöker. Krema için ; yumurta, un, tozseker ve sütü karıştırarak muhallebi gibi pişirin. Margarin ve vanilyayi ekleyerek iyice çırpın. Bu kremayı soğuyan ekleri enlemesine bir kenarından keserek içine sürün. Sos için : Derin bir kaba su koyun. Baska bir kabın içine sos malzemelerini, yani çikolata, su ve margarini koyun. Ocaığın altını yakın. Çikolata kabını içi su dolu kabin içine oturtun. Benmari usulü çikolatayı eritin. Ekler pastaların üzerine çikolatalı sosu dökün. | |
|
Etiketler |
ekler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Alpay Ekler (1964 - .... ) | Liaaa | Oyuncular / Yönetmenler | 0 | 28 Şubat 2012 12:08 |
Ekler pasta nasıl yapılır? | AnqeL | Pastalar | 0 | 18 Şubat 2012 21:19 |
Çikolatalı Ekler Tarifi | Dilara | Tatlılar | 1 | 07 Mayıs 2010 20:35 |