IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2012, 23:08   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ekler





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 2 Su Bardağı Su (Hamuru İçin)
  • Yarım Paket Margarin (Hamuru İçin)
  • 4 Adet Yumurta (Hamuru İçin)
  • 6 Çorba kaşığı Un (Hamuru İçin)
  • 2 Adet Yumurta (Kreması İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Un (Kreması İçin)
  • Yarım Su Bardağı Toz Şeker (Kreması İçin)
  • Yarım Kilogram Süt (Kreması İçin)
  • Bir Miktar Margarin (Kreması İçin)
  • 1 Paket Vanilya (Kreması İçin)
  • 1 Paket Bitter Çikolata (Sos İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Su (Sos İçin)
  • 40 Gram Margarin (Sos İçin)
Yapılışı:
Bir tencerede suyu kaynatın. İçine yağı koyarak eritin. Ateşten alın ve elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek, karıştırın. Biraz pişirin altını kapatıp, yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Hamuru tepsiye sıkma tobası ile sıkın veya kasıkla tek tek parçalar(bezeler) halinde dökün. 200 derecedeki kızgın fırına koyun, kabarıp pembeleşince fırını kapatıp soğuyana kadar içinden çıkarmayın. Burası çok önemli : Pisme süresince ve soguyuncaya kadar fırın kapağını açmayın, yoksa ekler hamurunuz çöker. Krema için ; yumurta, un, tozseker ve sütü karıştırarak muhallebi gibi pişirin. Margarin ve vanilyayi ekleyerek iyice çırpın. Bu kremayı soğuyan ekleri enlemesine bir kenarından keserek içine sürün. Sos için : Derin bir kaba su koyun. Baska bir kabın içine sos malzemelerini, yani çikolata, su ve margarini koyun. Ocaığın altını yakın. Çikolata kabını içi su dolu kabin içine oturtun. Benmari usulü çikolatayı eritin. Ekler pastaların üzerine çikolatalı sosu dökün.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 2 Su Bardağı Su (Hamuru İçin)
  • Yarım Paket Margarin (Hamuru İçin)
  • 4 Adet Yumurta (Hamuru İçin)
  • 6 Çorba kaşığı Un (Hamuru İçin)
  • 2 Adet Yumurta (Kreması İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Un (Kreması İçin)
  • Yarım Su Bardağı Toz Şeker (Kreması İçin)
  • Yarım Kilogram Süt (Kreması İçin)
  • Bir Miktar Margarin (Kreması İçin)
  • 1 Paket Vanilya (Kreması İçin)
  • 1 Paket Bitter Çikolata (Sos İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Su (Sos İçin)
  • 40 Gram Margarin (Sos İçin)
Yapılışı:
Bir tencerede suyu kaynatın. İçine yağı koyarak eritin. Ateşten alın ve elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek, karıştırın. Biraz pişirin altını kapatıp, yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Hamuru tepsiye sıkma tobası ile sıkın veya kasıkla tek tek parçalar(bezeler) halinde dökün. 200 derecedeki kızgın fırına koyun, kabarıp pembeleşince fırını kapatıp soğuyana kadar içinden çıkarmayın. Burası çok önemli : Pisme süresince ve soguyuncaya kadar fırın kapağını açmayın, yoksa ekler hamurunuz çöker. Krema için ; yumurta, un, tozseker ve sütü karıştırarak muhallebi gibi pişirin. Margarin ve vanilyayi ekleyerek iyice çırpın. Bu kremayı soğuyan ekleri enlemesine bir kenarından keserek içine sürün. Sos için : Derin bir kaba su koyun. Baska bir kabın içine sos malzemelerini, yani çikolata, su ve margarini koyun. Ocaığın altını yakın. Çikolata kabını içi su dolu kabin içine oturtun. Benmari usulü çikolatayı eritin. Ekler pastaların üzerine çikolatalı sosu dökün.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
ekler

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Alpay Ekler (1964 - .... ) Liaaa Oyuncular / Yönetmenler 0 28 Şubat 2012 12:08
Ekler pasta nasıl yapılır? AnqeL Pastalar 0 18 Şubat 2012 21:19
Çikolatalı Ekler Tarifi Dilara Tatlılar 1 07 Mayıs 2010 20:35