IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

8Beğeni(ler)
  • 1 Post By vioLeta
  • 2 Post By Risque
  • 2 Post By vioLeta
  • 2 Post By Ulker
  • 1 Post By Risque

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 20 Ekim 2019, 13:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir Azerbaycan Lezzeti: Turşu Kabab Tarifi




Bir Azerbaycan Lezzeti: Turşu Kabab Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Azerbaycan'ın güney bölgesine ait harika bir yemek! Bol maydanoz, ekşi ve pilav! Millileşmiş yılbaşı bayram sofralarına yakışır bi yemek!



Köfteler İçin Malzemeler:

- 150 gram dana kıyma
- 150 gram kuzu kıyma
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı su
-1 yemek kaşığı salça



Yeme İçin Malzemeler:

2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 5 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 150 gram tereyağı
- 2 adet patlıcan
- 1/2 bardak salçalı sos
- 500 mililitre et suyu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ




Köftelerin Yapılışı:

2 adet soğan, 1-2 diş sarımsak ve 1 demet maydanozu küçük doğrayın ve kıymanın üzerine ekleyin.
Tuz ve karabiber ekledikten sonra eti iyice yoğurun.
Avucunuzu salçalı suyla ıslatarak küçük köftecikler yapın. Geniş bir tepsiye dizin. Köfteleri 1 saat dolapta bekletin.


Yeme Yapılışı:

2 adet kuru soğan, 1-2 diş sarımsak ve 5 demet maydanozu küçük doğrayın ve tencereye alın.
Tuz, karabiber ve ve 50 gram tereyağı ekledikten sonra ocağa alın ve biraz kavurun.
Daha sonra kalan 100 gram tereyağını, et suyunu ve salçalı suyun geri kalanını tencereye ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra köfteleri ilave edin ve 40-45 dakika pişmeye bırakın.
Patlıcanları tuzlu suda yıkayıp acı suyunu çıkartın ve duru yağla tavada kızartın.
Yemeğin pişme süresinin sonuna 10 dakika kala patlıcanları da ekleyin ve pişirin.



Afiyet olsun.
Alıntı.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
azerbaycan, dünya yemekleri, et yemekleri, kabab, kebap, lezzeti, nasıl yapılır, tarifler, turşu, yöresel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Düsbere Tarifi Azerbaycan Mantisi Seyra Dünya Mutfakları 1 14 Eylül 2014 22:20
Kavrulmuş Turşu tarifi oneofgirl Turşular 0 07 Ağustos 2013 17:54
Çabuk Turşu Tarifi Lady Turşular 0 21 Temmuz 2012 11:40
Çocukluğun Lezzeti: Çilek! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 01 Mayıs 2010 16:14
Turşu Yapımı Turşu Tarifleri YapraK Turşular 0 28 Eylül 2009 16:53