IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Seyra
  • 1 Post By Violent

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2014, 22:06   #1
Çevrimdışı
Düsbere Tarifi Azerbaycan Mantisi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hamur için:
2 su bardağı un
½ çay kaşığı tuz
1 yumurta
2/3 su bardağı ılık su
İçi için:
250 gr kıyma
1 adet kiçik baş soğan
½ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı karabiber
Suyu için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ və ya tere yağı
1 adet kiçik baş soğan
1 yemek kaşığı salça (zevke göre)
½ tatlı kaşığı tuz
8 bardak su
Üstüne serpiştirmek için:
kuru nane


Un, tuz, yumurta və suyu karıştırp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İçini hazırlayana kadar hamuru dinlendirin.
İçi hazırlamak için, kıymayı, soğanı, tuz və karabiberi koyup, güzelce yoğurun.
1 mm kalınlığında yufkalar açın.
Açdığınız yufkaları mantı hamuru şeklinde küçük küçük kesin.
Kestiğiniz yufkaların içine hazırlanan içten koyup uçlarını resimdeki gibi birleşdirin.
Düşberenin suyunun hazırlanışı.
Bunun için kızgın yağda soğanları kavurun.
İsteğe göre salçayı ilave edin və karıştıra karıştıra yarım dakika pişirin.
Tuz ilave edip karıştırın.
Sonra su ilave edip, kaynatın.
Ateşin altını bir az azaltın.
Düşbereleri tencereye boşaltıb tahminen 7-10 dakika pişirin.
Pişen düşbereler suyun üzerine çıkacak.
Kaselere koyup, üstüne kuru nanə serperek servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hamur için:
2 su bardağı un
½ çay kaşığı tuz
1 yumurta
2/3 su bardağı ılık su
İçi için:
250 gr kıyma
1 adet kiçik baş soğan
½ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı karabiber
Suyu için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ və ya tere yağı
1 adet kiçik baş soğan
1 yemek kaşığı salça (zevke göre)
½ tatlı kaşığı tuz
8 bardak su
Üstüne serpiştirmek için:
kuru nane


Un, tuz, yumurta və suyu karıştırp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İçini hazırlayana kadar hamuru dinlendirin.
İçi hazırlamak için, kıymayı, soğanı, tuz və karabiberi koyup, güzelce yoğurun.
1 mm kalınlığında yufkalar açın.
Açdığınız yufkaları mantı hamuru şeklinde küçük küçük kesin.
Kestiğiniz yufkaların içine hazırlanan içten koyup uçlarını resimdeki gibi birleşdirin.
Düşberenin suyunun hazırlanışı.
Bunun için kızgın yağda soğanları kavurun.
İsteğe göre salçayı ilave edin və karıştıra karıştıra yarım dakika pişirin.
Tuz ilave edip karıştırın.
Sonra su ilave edip, kaynatın.
Ateşin altını bir az azaltın.
Düşbereleri tencereye boşaltıb tahminen 7-10 dakika pişirin.
Pişen düşbereler suyun üzerine çıkacak.
Kaselere koyup, üstüne kuru nanə serperek servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 14 Eylül 2014, 22:20   #2
Çevrimdışı
Cevap: Düsbere Tarifi Azerbaycan Mantisi




Bizim mantımız daha güzel gelip bizden öğrensiler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Asalete bak ;s3

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
azerbaycan, düsbere, mantisi, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Azerbaycan ve Azerbaycan Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 13:26
Azerbaycan Yahudileri efLatun Musevilik 0 01 Şubat 2012 20:07
Azerbaycan Sır Dünya Tarihi 0 24 Eylül 2011 23:02
Turkiye 2 - Azerbaycan 0 ReaL Milli Takımlar 0 02 Haziran 2009 19:14