IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Haziran 2009, 19:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Turkiye 2 - Azerbaycan 0




Milliler'in Azeri sınavı

Ay-Yıldızlılar, bugünkü hazırlık sınavında tarihinde hiç yenilmediği Azerbaycan´ı konuk edecek. 20.00´de başlayacak maç Kayseri Kadir Has Stadı´nda oynanacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



TÜRKİYE
Volkan
G.Gönül
İ.Kaş
G.Zan
İ.Üzülmez
Ceyhun
Nuri
M.Topal
Arda
Nihat
Sercan


AZERBAYCAN
Veliyev
Shukurov
Melikov
Sokolov
Pereira
Abbasov
Bakhshiev
Huseynov
Mammadov
Subasic
Dzavadov


Stat: Kadir Has
Saat: 20.00
Yayın: TRT 1
HAKEMLER: Mario Vlk, Marian Ruzbarsky, Erik Weiss (Slovakya)

A Milli Takımımız, bu akşam Kayseri Kadir Has Stadı’nda Azerbaycan’la karşı karşıya gelecek. Bu mücadele teknik direktör Fatih Terim’in milli takım kariyerindeki 86. sınavı olacak. Rakibiyle 5. randevusuna çıkacak olan Ay-Yıldızlılar’da Terim için bu mücadele, oyuncularının son durumlarını görmek için de önemli bir test niteliği taşıyor. Daha önce rakibini 3 defa mağlup eden ve bir kez de berabere kalan Milliler, bu karşılaşmanın son antrenmanını dün akşam gerçekleştirdi. İdman öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Terim, taraftarlara zevkli bir mücadele izlettirmek istediklerini söyledi. Ligin genel bir değerlendirmesini de yapan Terim özetle şöyle konuştu: Oyunculuk dönemim de dahil rekabetin böylesine üst düzeyde olduğu biir sezon hatırlamıyorum. Azeri kardeşlerimizle yapacağımız maç heç heçine olmayacak. Maçın berabere biteceğini sanmıyorum. Rahatsızlığım dönemimde gördüğüm ilgi beni çok mutlu etti. Sevginin acıyı unutturduğu bir süreci sevdiklerim sayesinde yaşadım

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sağol kardeş!

A Milli Takımımız, sezon sonu hazırlık maçlarının ilkinde Azerbaycan'ı 2-0 yendi. Fransa ile cuma akşamı oynayacağı dev maç öncesi Kayseri'de kardeş ülke Azerbaycan'ın Milli Takımını ağırlayan Ay Yıldızlılar, rakibine 10 kişi kaldıktan sora attığı gollerle mağlup edebildi.

İlk yarısı 0-0 sona eren maçın ikinci yarısının başlarında rakibi 10 kişi kalan ve Semih ile bir penaltıdan faydalanamayan Millilerimiz, Halil ve İbrahim Üzülmez'in golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Maça Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Ceyhun, Eren, İbrahim Üzülmez, Mehmet Topal, Kazım, Tuncay, Nuri Şahin, Nihat, Semih on biri ile başlayan Milli Takımımızda Yusuf, Caner, Arda, Sabri, Sercan ve Halil oyuna sonradan dahil oldu.

Millilerimiz cuma akşamı Lyon'da Fransa ile karşılaşacak.

MAÇA BÜYÜK İLGİ
Milli Takımımızın Azerbaycan ile yaptığı özel maça büyük ilgi gösterildi. Yaklaşık 32.000 kişinin geldiği Kadir Has, ilk kez milli bir maça evsahipliği yaptı.

Türkiye-Azerbaycan milli maçını Türkiye'den yaklaşık 200 gazeteci ile 15 Azeri gazeteci izledi. Maçın güvenliğini 320 özel güvenlik görevlisi sağladı. Polis ekipleri ise takviye güç olarak bekletildi. Karşılaşmayı, yaklaşık 32 bin seyirci izledi. Milli marşların okunması sırasında taraftarlar ''Hepimiz Azeri'yiz, Karabağ Türk'ündür'' yazılı pankart açtılar.

Futbol Federasyonu tarafından Coca-Cola'nın sponsorluğunda düzenlenen ''Coca-Cola Akademi Ligi''nin 14 yaş şampiyonu Beşiktaş ile 15 yaş şampiyonu Gençlerbirliği takımının oyuncuları, milli takım oyuncularıyla birlikte, ellerinde ''İyi birey, iyi futbolcu, iyi vatandaş'' yazılı pankartla sahaya çıktılar.

A Milli Takımın 462. sınavı olan Azerbaycan maçı, eylül ve ekim aylarındaki 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçlarına hazırlık amacı taşıyor. Milli takım, bu kapsamda 5 Haziran Cuma günü Lyon kentinde Fransa Milli Takımı ile de hazırlık maçı yapacak.

GOL: Dk. 69 Halil, Dk. 74 İbrahim Üzülmez

KIRMIZI KART: Dk. 51 Sadıgov

KAÇAN PENALTI: Dk. 52 Semih

İLK YARIDAN DAKİKALAR
7. dakikada ilk atak Azerbaycan'dan geldi. Hüseynov, orta alandan getirdiği topu sağ kanattaki arkadaşı Akhtyamov verdi. Akhtyamov'un ceza alanında sol ayağıyla yaptığı vuruşta top dışarıya gitti.

9. dakikada ceza alanı dışından Semih'in düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Nihat kullandı. Bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

13. dakikada Nuri'nin uzun pasıyla caza alanında topla buluşan Tuncay'ın yaptığı vuruşta, top kaleci Valiyev'e çarparak kornere çıktı.

20. dakikada Nihat, orta alandan taşıdığı topa ceza yayı üzerinde sert vurdu. Top, sağdan az farkla auta gitti.

43. dakikada ceza alanı önünde Nihat, topu kafayla Semih'in önüne indirdi. Semih'in gelişine vuruşunda Sadigov'a çarpan top az farkla kornere çıktı.

45. dakikada Mahir'in sağ kanattan ortasına son anda Eren yatarak müdahale etti. Devam eden pozisyonda Ceyhun, Akhtyamov'un önündeki topu kornere çıkardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
52. dakikada Semih gole giderken düşürüldü. Hakem Vlk penaltı noktasını gösterdi ve Azerbaycan'dan Sadıgov'u gole giden oyuncuyu düşürdüğü için kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Topun başına Semih geçti ancak golcü futbolcunun vuruşunu kaleci Valiyev kurtardı.

GOL 69. dakikada sağdan Arda'nın ortasında Halil ceza sahasında topla buluştu. Halil göğüs kontrolünden sonra sert vurdu, rakibine de çarpan top ağlarla buluştu.

GOL 74. dakikada İbrahim Üzülmez ceza sahası ön çizgisi üzerinde topa gelişine çok sert vurdu ve güzel bir golle Milli Takımımızı 2-0 öne geçirdi.


Konu atear tarafından (02 Haziran 2009 Saat 22:15 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
azerbaycan, turkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oracle Turkiye YazılımMimarı Bilim Dünyasından Son Haberler 0 27 Temmuz 2012 14:25
Azerbaycan ve Azerbaycan Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 13:26
Turkiye ScripT KoRrAyY mIRC Scripting Tanıtımları 17 07 Şubat 2010 23:28
Mtv Turkiye Hasan Haber Arşivi 0 04 Temmuz 2006 09:52
Mtv Turkiye AnsweR Kültür ve Sanat 0 16 Kasım 2005 00:40