IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

4Beğeni(ler)
  • 2 Post By Fragile
  • 1 Post By tugbu
  • 1 Post By notgülümse

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Ocak 2020, 20:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hambāgu(ハンバーグステーキ)




Hambāgu(ハ ン バ ー グ ス テ ー キ)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
400 Gram Dana Kıyma
1 Adet Yumurta (Büyük Boy)
2 Yemek Kaşığı Süt
⅓ Su Bardağı Japon Ekmek Kırıntısı (Panko), (yaklaşık 20 gram)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tutam Taze Çekilmiş Karabiber
1 Çay Kaşığı Muskat Rendesi
1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı, Hamburger köftesini kızartmak için
1 Çay Bardağı Su
1 Adet Soğan, (yaklaşık 190 gram) Küçük küpler halinde kesilmiş
1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı, Soğanları sotelemek için
½ Çay Kaşığı Tuz
1 Tutam Taze Çekilmiş Karabiber


Sosu için:
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
3 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
3 Yemek Kaşığı Ketçap
3 Yemek Kaşığı Tonkatsu Sos veya Worcestershire Sos
3 Yemek Kaşığı Su


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


yapılışı
11 yemek kaşığı ayçiçek yağını küçük bir tavada ısıtın. Küçük küpler halinde kesilmiş (ince kıyılmış) soğanları ilave edin ve orta dereceli ateşte ara sıra karıştırarak yaklaşık 5-10 dakika soteleyin.

Yumuşayan soğanları bir kaseye aktarın ve üzerine 1/2 çay kaşığı tuz ile taze çekilmiş karabiber serpiştirip, soğumaya bırakın.

2)Büyük bir karıştırma kabına oda sıcaklığına gelen soğanları ve dana kıymayı ilave edip, güzelce karıştırın. Ardından yumurta, süt, panko, tuz, karabiber ve muskat rendesini de ilave edip, kıyma yapışkan bir kıvama gelene dek tüm malzemeleri iyice yoğurun.

3)Hazırladığınız köfte karışımını 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı önce elinizde yuvarlayın, ardından içindeki havayı almak için 5 kez olmak üzere bir elinizden diğerine atın. Yuvarladığınız köfteleri bir tabağa yerleştirin ve üzerini streç film ile kapatıp, yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin.

4)Geniş bir tavada ayçiçek yağını ısıtın. Isınan yağa köfteleri yerleştirin ve dikkatlice iki parmağınızla ortalarına bastırıp, hafif çukurlaştırın. Orta dereceli ateşte bir tarafını 5 dakika kadar kızarttıktan sonra köftelerin diğer tarafını çevirin ve 1 çay bardağı suyu ilave edip, ocağın altını kısın. Tavanın kapağını kapatıp, 5 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını tekrar açın ve tavada kalan suyu çektirin. Pişen köfteleri bir tabağa alın ve ocağın altını kapatın.

5)Sosu hazırlamak için bir kasede nar ekşisi, ketçap, worcestershire sos ve suyu çırparak karıştırın. Köfteleri pişirdiğiniz tavayı orta dereceli ateşte tekrardan ısıtın ve hazırladığınız sos karışımı ile birlikte 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edip, karıştırın. Sosun kıvamı yoğunlaşana dek yaklaşık 10 dakika kaynatın.
6)Son olarak hamburger köftelerinin üzerine hazırladığınız sosu gezdirin ve yanında sade pilav veya sotelenmiş sebzeler ile servis edin.

Not:
“Hambagu” hamburger ekmeği olmadan yenen Japon mutfağında 1960’lardan sonra popüler olmuş Japon hamburgeri. Hambagu’nun ana malzemeleri dana kıyma, soğan, yumurta ve panko (ekmek kırıntısı). Sosuyla beraber çok lezzetli bu eti dilediğiniz garnitürlerle servis ederek zenginleştirebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Ocak 2020, 20:51   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hambāgu(ハンバーグステーキ)




Köfte immm üstünde ki sosu merak ettim yine abudik gubidik baharat cesitleri vardir icinde ben inegol kofte yeyim en iyisi 🤷*♀️🤦*♀️

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Ocak 2020, 20:51   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hambāgu(ハンバーグステーキ)




Tövbest canım çekti

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dikkatimi çekti de paylaşılan şeyleri okumadan yorumluyorsun,arada oku kardeş :d

__________________
Benimle sorununuz olması sadece sizi ilgilendirir.
Kendi kendinize halledin.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Ocak 2020, 20:53   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hambāgu(ハンバーグステーキ)




notgülümse Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tövbest canım çekti

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dikkatimi çekti de paylaşılan şeyleri okumadan yorumluyorsun,arada oku kardeş :d

Bazen okuyorum abla 😘🌹🤷*♀️🤦*♀️

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Ocak 2020, 20:58   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hambāgu(ハンバーグステーキ)




tugbu Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bazen okuyorum abla 😘🌹🤷*♀️🤦*♀️

Genelde pek denk gelemedim.
Baharat olarak karabiber tuz ve muskat rendesi var.Salça ile karışım yapılıp üstüne dökülmüş köftenin :d
Muskat dediği acımsı bir şey.

__________________
Benimle sorununuz olması sadece sizi ilgilendirir.
Kendi kendinize halledin.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Ocak 2020, 21:00   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hambāgu(ハンバーグステーキ)




notgülümse Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Genelde pek denk gelemedim.
Baharat olarak karabiber tuz ve muskat rendesi var.Salça ile karışım yapılıp üstüne dökülmüş köftenin :d
Muskat dediği acımsı bir şey.

Görmüstüm onu cevize benziyor minik, tesekkur ederim sos yaziyormus cok haklisin okumam lazim 🤣🤣🤣😂😅👍🌹🌹

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Ocak 2020, 21:04   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hambāgu(ハンバーグステーキ)




Olsa da yesekk i.mmm

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
hambagu, japon mutfağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık