![]() |
Azerbaycan Mutfağından:Tavuk Levengi PİŞİRME SÜRESİ 40 dakika Tavuk Levengi Tarifi İçin Malzemeler 2 adet tavuk(Büyükse 1 adet) 3 adet soğan 200 gram ceviz 1 yemek kaşığı tuz 1/2 yemek kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı tereyağı(Eritilmiş) Tavuk Levengi Tarifi Nasıl Yapılır? Soğanları blenderle küçültün ve suyunu sıkıp saklayın. Cevizi blenderle küçültün ve soğanın üzerine ekleyin. Üzerine: Karabiber, tuz, toz şeker, tereyağı ve 3/4 salça ekleyip karıştırın. Tavukların içini ve dışını tuzlayıp karabiberleyin, iyice salçalayın. Sonra karışımla tavukların içini doldurun ve bir tepsiye koyun. Kalan salçayı soğanın suyuna karıştırın ve tepsiye ekleyin. 190 C önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar (40-45 dak.) pişirin. Ara sıra çevirerek her tarafının kızarmasını sağlayın. Yanına kazmaklı pilav çok yakışır, tepsinin dibindeki salaçalı-soğanlı sosu da servis etmeyi unutmayın. Afiyet olsun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Azerbaycan Mutfağından:Tavuk Levengi Eline sağlık efendim afiyet olsun :gulucuk: |
Cevap: Azerbaycan Mutfağından:Tavuk Levengi Offfff güzellikkkk. Rabbimin nimetleri ne de güzell |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:11. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk