IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sarya

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 19 Ocak 2020, 21:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Raçel (Hasköy Bulgaristan)




Raçel (Hasköy Bulgaristan)


1,500 kg kabak
1 kg şeker
500 ml su
5 gr limon tozu
1 paket vanilya

Kabak yıkanır, soyulur, çekirdekleri ve yumuşak kısımları temizlenir, şekilli bıçakla parçalara doğranır ve kireçli suda 2 saatliğine bekletilir.
Birkaç defa temiz su ile yıkanır, şeker ve sudan önceden hazırlanmış şerbetin içine dökülür.
Bir saat kadar beklettikten sonra orta hararetli ateşe kaynatmaya konulur.
Şurubu koyu kıvama geldikten sonra 1-2 yemek kaşığı suda eritilmiş limon tozu ilave edilir.
Daha on dakika kadar kaynadıktan sonra
hazır raçel ocaktan alınır, vanilya katılır ve önceden ısıtılmış kavanozlara dökülür.
Kavanozların kapakları kapatılır ve kapağı alta gelecek şekilde çevrilirler. Bu şekilde, içindeki raçel soğuyana dek bekletilirler.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
raçel (hasköy bulgaristan)


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mısırlı Biber Dolması (Hasköy Bulgaristan) Sarya Dünya Mutfakları 1 20 Ocak 2020 09:18
HASKÖY ASKERLİK ŞUBESİ Desmont Askerlik Şubeleri 0 05 Kasım 2014 19:13
Bulgaristan Sır Tarih 0 24 Eylül 2011 23:04