IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

6Beğeni(ler)
  • 2 Post By İpek-
  • 1 Post By Sarya
  • 2 Post By Tonyukuk
  • 1 Post By Feronia

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 29 Nisan 2022, 21:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İtalyan Tatlısı Tiramisu’nun Tarihçesi ve Tarifi (İtalyan Mutfağının Kahve Kokulu Tatlısı Tiramisu'nun İlginç Hikayesi!)




İtalyan Tatlısı Tiramisu’nun Tarihçesi ve Tarifi
(İtalyan Mutfağının Kahve Kokulu Nefis Tatlısı Tiramisu'nun İlginç Hikayesi)



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gerçek bir tiramisunun tadına bir kez varanlar bilir, diğer tüm alternatifleri onun yanında biraz sönük kalır. Ama evde benzer lezzetleri kolayca hazırlayabileceğimiz nice farklı tiramisu tarifi de vardır. Ancak biz bu kez karşınıza tiramisu tarifiyle değil, onun tarihiyle geldik.

Severek yediğimiz yiyecekleri daha yakından tanıdığımız yemek hikayeleri köşemizde bugün konumuz tiramisu!

Bakalım tiramisunun tarih boyunca başından geçenleri öğrenip onun lezzet dolu hikayesine ortak olunca neler düşüneceksiniz? Hadi gelin hep birlikte tiramisu nasıl ortaya çıkmış, nasıl bugünlere gelmiş öğrenelim.

Tiramisunun kahve kokulu nefis hikayesi

Ancak bu hikayenin sadece bir efsane olduğunu düşünenler de çok. Zira "tiramisu" isminin ilk olarak 1969 yılında konuşulmaya başladığı, 1980'lerde ise ilk kez sözlüğe girdiği söyleniyor. Yakın geçmişe dayanan bu hikayeye göre Carminantonio Lannaccone isimli bir pasta şefi Milano'ya göç ediyor ve Treviso'da "Piedigrotta" adlı bir restoran açıyor. Adını duyurabilmek için bölgenin günlük lezzetlerine dayanan bir tatlı hazırlamaya karar veriyor ve kahve, kremalı mascarpone, yumurta ve kedidili bisküvileri bir araya getirerek çeşitli denemeler yapmaya başlıyor. Yaklaşık 2 yıl boyunca yaptığı denemeler sonunda istediği mükemmel lezzete ulaşıyor. İçine koyduğu espressodan esinlenerek ismini de "Beni al" anlamına gelen "tiramisu" koyduğunu söylüyor. Hazırladığı bu özel tatlının ilgi görmesinin ardından ise dönemin önemli şeflerinin mekanını ziyarete geldiğini söyleyen Lannaccone, şeflerin de ufak değişikliklerle kendi tiramisularını hazırlamaya başladıklarını söylüyor.

Hikayenin sadece bir efsane olduğunu düşünenler de çok. Zira "tiramisu" isminin ilk olarak 1969 yılında konuşulmaya başladığı, 1980'lerde ise ilk kez sözlüğe girdiği söyleniyor. Yakın geçmişe dayanan bu hikayeye göre Carminantonio Lannaccone isimli bir pasta şefi Milano'ya göç ediyor ve Treviso'da "Piedigrotta" adlı bir restoran açıyor. Adını duyurabilmek için bölgenin günlük lezzetlerine dayanan bir tatlı hazırlamaya karar veriyor ve kahve, kremalı mascarpone, yumurta ve kedidili bisküvileri bir araya getirerek çeşitli denemeler yapmaya başlıyor. Yaklaşık 2 yıl boyunca yaptığı denemeler sonunda istediği mükemmel lezzete ulaşıyor. İçine koyduğu espressodan esinlenerek ismini de "Beni al" anlamına gelen "tiramisu" koyduğunu söylüyor. Hazırladığı bu özel tatlının ilgi görmesinin ardından ise dönemin önemli şeflerinin mekanını ziyarete geldiğini söyleyen Lannaccone, şeflerin de ufak değişikliklerle kendi tiramisularını hazırlamaya başladıklarını söylüyor.

Ancak Carminantonio Lannaccone ile aynı zamanlarda yaşamış bir başka pasta şefi Roberto Linguanotto da bu tatlıyı ilk olarak 1967 yılında kendisinin hazırladığını öne sürüyor. Anlayacağınız "Tiramisuyu ilk kim yaptı?" tartışması günümüzde hala sürüyor.

Tiramisunun tarif kitaplarında ilk kez yer alması ise 1983 yılına dayanıyor. Giovanni Capnist I Dolci del Veneto'nun "Veneto Tatlıları" adlı kitabında yer alan tiramisu tarifi, bugün bilinen en klasik tiramisu tarifi olarak kayıtlara geçmiş durumda.

İşte afiyetle yediğimiz, evde en pratik şekilde hazırlamanın farklı yollarını birlikte keşfettiğimiz tiramisunun hikayesi böyle. "Bu kadar çok tiramisudan söz etmişken bir de tarifini verseniz keşke" diyenler olacaktır, eminiz. Sizi hemen aşağıdaki tariflerimize doğru alabiliriz:


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gerçek Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 6
  • yemek kaşığı
  • toz şeker
  • 3
  • adet
  • yumurta
  • (oda sıcaklığında)
  • 500
  • gram
  • mascarpone peyniri
  • (oda sıcaklığında)
  • 1
  • paket
  • Savoiardi bisküvi
  • (kedidili bisküvi)
  • 4
  • fincan
  • uzun çekim espresso
  • 2
  • yemek kaşığı (tepeleme)
  • kakao
  • (üzeri için)

Gerçek Tiramisu Tarifinin Püf Noktası
Yumurta ve mascarpone peynirinin mutlaka oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Taze yumurta kullanın, son kullanma tarihinden ve kaynağından emin olmadığınız yumurtaları bu tarif için kesinlikle kullanmayın.

Gerçek Tiramisu Tarifinin Pişirme Önerisi

Geleneksel olarak İtalya'da yapılan tiramisu için yaklaşık 2 yemek kaşığı Marsala şarabı kullanılır. Dilerseniz şekeri yumurta ile çırptıktan sonra ekleyebilirsiniz. Eğer yumurtaları pişirmek isterseniz yumurta sarılarını şekerle benmari tekniğini kullanarak çırpabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gerçek Tiramisu Tarifi


Öncelikle kahveyi hazırlayın ve soğuması için geniş bir kaseyi alarak kenara ayırın.
Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırarak iki ayrı karıştırma haznesine alın.
Önce yumurta beyazlarını hafifçe mikserle çırpın, rengi beyazlaşmaya başladıktan sonra 1 yemek kaşığı şeker ekleyerek çırpmaya devam edin.
Karıştırma haznesini ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelinceye kadar yumurta beyazlarını çırpın. Bu kaseye su ve benzeri sıvı maddelerin girmemesine özen gösterin. Aksi takdirde yumurta beyazları sıvılaşabilir ve kıvam tutmaz.
Ardından yumurta sarılarına kalan 5 yemek kaşığı şekeri ekleyin ve şeker eriyerek karışımın açık sarı bir renk alıncaya dek mikserle çırpın.
İpek gibi bir kıvam alan yumurta sarılarının içine azar azar mascarpone peynirini ekleyin ve pürüzsüz oluncaya dek düşük ayarda karıştırın.
Çırpılmış yumurta beyazlarını,her seferinde azar azar olmak üzere üç aşamada bir spatula ile mascarpone'li karışıma yedirin.
Tüm malzemelerin homojen bir şekilde birleştiğinden emin oluncaya dek yavaşça spatula ile karıştırın.
Soğuyan kahveye Savoiardi bisküvilerini batırarak kullanmak istediğiniz bir kalıba dizin. Bisküvileri çok ıslatırsanız kremayla buluştuğunda suyunu salar. Bu sebeple 1-2 saniye batırıp çıkarmanız yeterli olacaktır.
Hazırladığınız ipeksi kremayı bisküvilerin üzerine bir spatula yardımı ile sürün.
Kalan bisküvileri kahveye batırıp sonra krema katmanının üzerine dizin ve tekrar krema ile kaplayın.
Elinizdeki malzemeler bitene dek servis kalıbınızın uygunluğuna göre aşamaları tekrar edin. En üst katmanın mascarpone kreması olduğundan emin olun.
Buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirin ve servis etmeden önce üzerine kakao serpin. İşte gerçek tiramisunuz hazır, afiyet olsun!

Dilerseniz aynı tarifle porsiyonluk tiramisular da hazırlayabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 29 Nisan 2022, 21:26   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İtalyan Tatlısı Tiramisu’nun Tarihçesi ve Tarifi (İtalyan Mutfağının Kahve Kokulu Tatlısı Tiramisu'nun İlginç Hik




Arada yaparım.
Fırsat bulsam mutfaktan cıkmam ama qüzel oluyor.
Emegine saglık canım

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Nisan 2022, 21:26   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İtalyan Tatlısı Tiramisu’nun Tarihçesi ve Tarifi (İtalyan Mutfağının Kahve Kokulu Tatlısı Tiramisu'nun İlginç Hik




İtalyan tatlısını nasıl İbrahim Tatlıses okudum :dDdd

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Nisan 2022, 00:31   #4
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İtalyan Tatlısı Tiramisu’nun Tarihçesi ve Tarifi (İtalyan Mutfağının Kahve Kokulu Tatlısı Tiramisu'nun İlginç Hik




Sabah sabah bu konuya deni geldim
Aklimdan cikmaz artik
😋

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
hikayesi!), italyan tatlısı, tiramisu'nun ilginç, tiramisu’nun tarihçesi ve tarifi (italyan mutfağının kahve kokulu tatlısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ev Yapımı İtalyan Cannoli Tatlısı Tarifi İpek- Dünya Mutfakları 1 10 Nisan 2022 14:41
Bardakta Tiramisu tarifi aLya Tatlılar 0 31 Ocak 2021 21:58
Borcamda Tiramisu Tarifi yeSa İF'den Özgün Tarifler 1 29 Mart 2020 04:45
Kolay Tiramisu Tarifi Funda Pastalar 0 01 Mayıs 2018 22:23