| CORDON BLEU | 11 Aralık 2022 20:34 | Cenova Usulü Pestolu Makarna (italya mutfağı) Malzemeler - 1 paket linguine makarna (Tarifte spagetti kullanıldı)
- 2 adet orta boy patates
- 1 avuç yeşil fasulye
- 200 g pesto sos
Pesto sos için - 1 demet fesleğen
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1-2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı parmesan peyniri rendesi (Veya çok keskin kokulu olmayan eski kaşar peyniri)
- 50-75 ml sızma zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Cenova Usulü Pestolu Makarna Nasıl Yapılır - Pesto sos için büyük bir havanda önce sarımsağı tuz ile ezin. Fıstık, fesleğeni de ilave ederek ezmeye devam edin.
- Son olarak zeytinyağını ekleyerek karıştırın ve krema kıvamına getirin. Daha sonra bir kaba alarak peynir rendesini ilave edin. (Arzu edilirse parça peynirler havanda beraber ezilebilir.)
- Tercih ettiğiniz makarnayı paket talimatına göre, çok yumuşak olmayacak şekilde, al-dente pişirin. Pişimin son 4-5 dakikasında ince veya uzunlamasına kesilmiş yeşil fasulyeyi ekleyin.
- Patatesi kabuklu veya soyarak küp şeklinde doğrayın ve tuzlu suda haşlayın.
- Pesto sos, haşlanmış spagetti ve patatesi 1-2 kaşık pişme suyu ilavesi ile karıştırın. Üzerine sızma zeytinyağı ve ekstra parmesan peyniri rendesi gezdirerek servis edin.
lezzet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |