CORDON BLEU | 11 Aralık 2022 20:36 | Peynirli Ve Trüf Mantarlı Ravioli (italya mutfağı) Malzemeler Hamur için - 200 g beyaz un
- 50 g irmik unu
- 8 adet yumurta sarısı
- 5 ml zeytinyağı
- 1 tutam tuz
Ravioli iç harcı için - 200 g Ricotta peyniri (Rendelenmiş)
- 100 g Grana Padano peyniri (Rendelenmiş)
- 100 g Pecorino Romano peyniri (Rendelenmiş)
- 100 g Fontina peyniri (Rendelenmiş)
- 70 g siyah trüf mantar (Doğranmış)
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Grana padano sos için - 100 g Grana Padano peyniri
- 100 g krema
Üzeri için - 50 ml Dömi Glas sos
- 50 g patlamış kinoa
- 30 ml maydanozlu zeytinyağı
Peynirli Ve Trüf Mantarlı Ravioli Nasıl Yapılır - Hamur için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın ve kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurduktan sonra 2 saat süreyle dinlendirin.
- İç harç malzemelerini bir kaba alarak karıştırın.
- Dinlendirdiğiniz hamuru 2 bezeye bölerek, her bir bezeyi 1 mm kalınlığında açın. İki beze arasına iç harcı, mantı içi gibi düzenli aralıklarla yayın ve içinde hava kabarcığı bırakmamaya dikkat ederek kapatın.
- İç harca dikkat ederek kenar kısımlarının üzerinden tırtıklı bir kesici yardımıyla geçip yapışmalarını ve şekil almalarını sağlayın. Unlu bir bezin üzerine alarak dinlendirin.
- Grana Padano sosu için peynir ve kremayı benmari usulü eritin.
- Ravioliyi kaynayan suda 3-4 dakika süreyle pişirin.
- Servis tabağının zeminine Grana Padano sosunu yayın ve haşladığınız ravioliyi üzerine koyun. Son olarak dömi glas sos, maydanozlu zeytinyağı ve patlamış kinoayı ekleyerek servis edin.
lezzet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |