🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
1 l balık suyu (Balık fileto kemikleri haşlanır, suyu kullanılır.)
20 adet çam fıstığı
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
Sos için
500 g balık suyu
1 g tarçın
1 g kimyon
5 g limon suyu
1 yemek kaşığı nişasta
Balık Sayadieh Nasıl Yapılır
Balıkları iyice temizleyin, ardından tavada kızdırdığınız yağa atarak tamamen pişene kadar kızartın.
Bir tencereye 1 litre su, biraz tuz, limon suyu ve kimyon ekleyin. Su ısındıktan sonra kızarmış balıkları tencereye alarak kaynayana dek pişirin.
Bu sırada soğanları piyazlık ve ince şekilde doğrayın, balıkları kızarttığınız tavada rengi dönene kadar kızartın, ardından soğanların tadı ve rengini alması için suda pişirdiğiniz balıkların üzerine ilave edin.
Balıkları su kaynadığında tencereden alın. Balığın derisini ve kemiklerini temizleyin ve balıkları kaynattığınız suyu daha sonra kullanmak için bir kenarda bekletin.
Sayadieh için pirinci temizleyin ve yıkayın. 30 dakika süreyle sıcak suda beklettikten sonra süzün.
Daha sonra ince doğranmış soğanı bir tencerede kestane rengi alana kadar kavurun, üzerine pirinci ekleyip iyice karıştırın.
Ardından pirinci karıştırırken tuz, kimyon, diğer baharatlar ve ince tarçını serpin. Kenarda beklettiğiniz kahverengi sosu üzerine dökerek pirinci orta ateşte tutun.
Pirinç pişerken sosu hazırlamak için bir tencereye tereyağını ekleyip ardından unu ilave ederek kavurun. Unun kokusu çıktıktan sonra tüm malzemeleri bu karışıma ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.
Çam fıstıklarını bir tavada kızartın.
Servis tabağına sosu dökün, üzerine sayadiehi koyun ve en üste de balığı yerleştirin. Son olarak çam fıstığı ile süsleyerek servis edin.
lezzet
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.