IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Aralık 2022, 18:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Balık Sayadieh (lübnan mutfağı)




Malzemeler

  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 200 g balık
  • 2 adet soğan
  • 2 tutam kimyon
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 1 l balık suyu (Balık fileto kemikleri haşlanır, suyu kullanılır.)
  • 20 adet çam fıstığı
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
Sos için
  • 500 g balık suyu
  • 1 g tarçın
  • 1 g kimyon
  • 5 g limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta






Balık Sayadieh
Nasıl Yapılır



  1. Balıkları iyice temizleyin, ardından tavada kızdırdığınız yağa atarak tamamen pişene kadar kızartın.
  2. Bir tencereye 1 litre su, biraz tuz, limon suyu ve kimyon ekleyin. Su ısındıktan sonra kızarmış balıkları tencereye alarak kaynayana dek pişirin.
  3. Bu sırada soğanları piyazlık ve ince şekilde doğrayın, balıkları kızarttığınız tavada rengi dönene kadar kızartın, ardından soğanların tadı ve rengini alması için suda pişirdiğiniz balıkların üzerine ilave edin.
  4. Balıkları su kaynadığında tencereden alın. Balığın derisini ve kemiklerini temizleyin ve balıkları kaynattığınız suyu daha sonra kullanmak için bir kenarda bekletin.
  5. Sayadieh için pirinci temizleyin ve yıkayın. 30 dakika süreyle sıcak suda beklettikten sonra süzün.
  6. Daha sonra ince doğranmış soğanı bir tencerede kestane rengi alana kadar kavurun, üzerine pirinci ekleyip iyice karıştırın.
  7. Ardından pirinci karıştırırken tuz, kimyon, diğer baharatlar ve ince tarçını serpin. Kenarda beklettiğiniz kahverengi sosu üzerine dökerek pirinci orta ateşte tutun.
  8. Pirinç pişerken sosu hazırlamak için bir tencereye tereyağını ekleyip ardından unu ilave ederek kavurun. Unun kokusu çıktıktan sonra tüm malzemeleri bu karışıma ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.
  9. Çam fıstıklarını bir tavada kızartın.
  10. Servis tabağına sosu dökün, üzerine sayadiehi koyun ve en üste de balığı yerleştirin. Son olarak çam fıstığı ile süsleyerek servis edin.


lezzet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tahinli Balık (lübnan mutfağı) CORDON BLEU Dünya Mutfakları 1 25 Aralık 2022 18:38
Et Mansaf (lübnan mutfağı) CORDON BLEU Dünya Mutfakları 0 24 Aralık 2022 18:30
Tabbule (Lübnan mutfağı) Funda Dünya Mutfakları 0 26 Haziran 2019 11:25
Lübnan Mutfağı'ndan Lübnan Kebabı Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:14
Guraybe (Lübnan Mutfağı) Elysian Dünya Mutfakları 0 09 Mayıs 2014 12:32