IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 13 Aralık 2022, 18:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yakwga (uzakdoğu ve kore mutfağı)




Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek portakal çiçeği suyu
  • Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • Bir tutam tuz
  • 4 yemek kaşığı su
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için:
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı bal
  • 2 su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 3-4 damla limon suyu
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ






Yakwga
Nasıl Yapılır



  1. Öncelikle un, tarçın, kabartma tozu, tuz ve zencefil tozunu eleyerek bir kaba ekleyin.
  2. Farklı bir kabın içerisinde bal, portakal suyu, susam yağı ve suyu karıştırın.
  3. Bu karışımı hamura ekleyerek yoğurun. Ele fazla yapışmayacak bir kıvam elde edin.
  4. Mutfak tezgahına un serpiştirin ve hamuru çok kalın olmayacak şekilde açın.
  5. Şekilli hamur kalıplarını bastırarak, hamurları kesin.
  6. Kızartma yağını tavaya alarak bir miktar ısıtın. Ardından hamurları içine alın.
  7. Maşa yardımıyla hamurları önlü arkalı çevirerek kızartın.
  8. Şerbet için; Şerbet yapımında kullanacağınız malzemeleri tencereye alarak 20 dakika kaynatın.
  9. Hazırladığınız şerbeti ılıması için bir süre bekletin. Ardından fırın tepsisine şerbeti dökün.
  10. Kızarttığınız tatlıları şerbet içine koyarak 30 dakika bekletin.
  11. 30 dakikanın ardından hamurların diğer yüzünü çevirerek 30 dakika daha bekletin.
  12. Üzerine antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yakwga Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  1. Hamur ele yapışıyorsa bir miktar un, sert bir yapıdaysa su ekleyebilirsiniz.
  2. Hamurları kızartırken maşa kullanmaya özen gösterin. Aksi takdirde parçalanma ihtimalleri yükselir.
  3. Kızarttığınız hamurları, kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.
  4. Bu tatlı, bizim şerbetli tatlılarımıza benzememektedir. Bu yüzden tarif adımlarını uygulamaya özen gösterin.


lezzet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Takoyaki Tarifi (uzakdoğu mutfağı) CORDON BLEU Dünya Mutfakları 1 13 Aralık 2022 18:43
Seezling Ördek (uzakdoğu mutfağı) CORDON BLEU Dünya Mutfakları 0 13 Aralık 2022 18:35
Yeşil Biberli Biftek (uzakdoğu mutfağı) CORDON BLEU Dünya Mutfakları 0 11 Aralık 2022 20:41