IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2012, 16:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cannes - Fransa




Cannes geziniz boyunca ünlü film festivaline ev sahipliği yapan Palais des Festivals binasının önündeki kırmızı halılı merdivenlerde fotoğraf çektirmeyi unutmayın. Kendinizi dünyaca ünlü bir yıldız gibi hissedeceksiniz.

Adını bir zamanlar kıyılarının sazlıklarla dolu olmasından almıştır. Önceleri büyük olasılıkla Ligürlerin oturduğu yöre büyük olasılıkla Phokaialılar, Kltler ve Romalıların işgaline uğradı. 4. yüzyılda Lérins Manastırı keşişlerinin koruması altına girdi ve manastır baş keşişleri Cannes senyörleri oldu.
Keşişler 10. yüzyılda Müslümanların deniz baskınlarından korunmak için Pointe du Chevalier'nin aşağısına surlar inşa ettiler. Napoléon, Elba'dan dönüşünün ilk gecesinde, küçük ordusuyla köyün dışındaki kum tepeciklerinde konakladı.

Cannes'in uluslararası bir dinlenme yeri olarak ün salması, 1834'te karantina önlemleri yüzünden Nice'e girmesi engellenen Lord Brougham'ın bu balıkçı köyünde mola vermesiyle başladı. Brougham daha sonra buraya bir villa yaptırdı ve 34 yıl boyunca kışlarını burada geçirdi.

Dünyanın en önemli film şenliklerinden biri olan Cannes Film Festivali'nin tarihine bakalım: 1939'da başlatılması tasarlandıysa da ilk şenlik ancak 2. Dünya Savaşı sonrasında, 1946'da düzenlenmiştir. Önceleri sonbahar başlarında yapılan şenlik, Venedik Film Şenliği ile çakışmaması için 1950'den sonra ilkbahara alındı. 1948 ve 1950'de parasal sorunlar ve Fransız sinemacıları arasındaki siyasal anlaşmazlıklar nedeniyle düzenlenemeyen şenlik 1968'de de, François Truffaut ve Jean-Luc Godard gibi ünlü yönetmenlerin de desteklediği protesto gösterisi yüzünden ödül verilmeden dağıtıldı.

2. Dünya Savaşı sonrasında sinema sanayisi canlandırma çabalarının bir parçası olarak düzenlenen Cannes Film Şenliği az zamanda dünyanın sayılı şenliklerinden biri oldu. Yarışmalı ve yarışma dışı gösterileriyle olduğu kadar, geniş biz pazar olma özelliğiyle de dünyanın her yerinden sinemacıların ilgisini çekmeye başladı.

İlk ödülerin 1947'de, Altın Palmiye ödüllerininse 1955'te verilmeye başlandığı şenlikte ilk Altın Palmiye'yi Delbert MAnn'ın Marty adlı filmi kazanmıştır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fransa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sokağın dışında Cannes var Süslü Kültür ve Sanat 1 21 Ekim 2008 19:56