IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Temmuz 2012, 17:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bali Adası - Endonezya Cumhuriyetine Bağlı Bali Adası Hakkında Bilgiller -Resimler.




Bali Adası - Endonezya Cumhuriyetine Bağlı Bali Adası Hakkında,
Bilgiller - Resimler...



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Endonezya Cumhuriyeti'nebağlı ada. Cava ile Lombok arasında yer alan, Cava'dan Bali boğazıyla ayrılan, Malezya yayının bir parçası olan Bali, kıyıları dar bir ova şeridiyle çevrili, dağlık, yanardağ kökenli bir adadır.


Endonezya Cumhuriyeti'nebağlı ada.


Cava ile Lombok arasında yer alan, Cava'dan Bali boğazıyla ayrılan, Malezya yayının bir parçası olan Bali, kıyıları dar bir ova şeridiyle çevrili, dağlık, yanardağ kökenli bir adadır.


Yüzey şekilleri bakışımsızdır: Yanardağ konileri (Gunung Agung: 3 142 m; Gunung Tjatour: 2 098 m) adanın kuzeyinde yer alır ve kıyı ovasına dimdik inerler; güneydeyse, akarsuların oyduğu hafif bir eğimle alçalır, alçak bir kıyıda son bulurlar. Bali'de gür ormanların yetişmesine elverişli sıcak, nemli tropikal iklim egemendir.


Güneydoğu musonu mayıstan kasıma kadar yağış getirir; yağışlar güneyden kuzeye gidildikçe azalır. Halk dağlık ve daha kurak olan kuzey bölgelerinden ayrılarak, adanın güneyi ile ortasında yer alan akarsuların arasındaki yüksek düzlüklerde toplanmıştır.



Hint-Malezya soyundan olan Balililer müslüman Endonezya Cumhuriyeti'nin içinde brahma dinini korumuşlardır.

Ve toplum piramitleri üç tabakalıdır.

Yukardan aşağı doğru:
Rahipler;
soylular;
köylüler.

Balililer çok güçlü toplumsal birimler olan köylerde yaşarlar. Köyler tuğladan ya da kurutulmuş çamurdan duvarlarla çevrilidir. Duvarların içinde evler, tapınaklar, ortak bahçeler ve aile başkanlarının 35 günde bir toplanarak köyün sorunlarını tartıştıkları toplantı evleri yer alır. Duvarların dışındaysa, çok eski ve ilgi çekici bir su ağıyla sulanan ekili alanlar ve çeltik tarlaları uzanır. Yanardağ kökenli topraklar verimli olduğundan, yılda iki kez pirinç ürünü alınır; ayrıca mısır, manyoka, tropikal meyveler ve kahve yetiştirilir; ormandan özellikle kauçuk elde edilir. Ada nüfusunun en yoğun olduğu (km'ye 321 kişi) 1963 yılından sonra, Gunung Agung yanardağının püskürmesiyle 100 000 kişi Sumatra'nın güneyine göç etmek zoru oda kalmış ve nüfus azalmıştır.


Cava adasından kolay aşılabilen bir boğazla ayrılan Bali, X.yy'da Cava kültüründen etkilenmiş, ama XV. ve XVI. yy'larda müslüman etkisine karşı koymuştur. 1597'de Hollandalı Houtman'm bulduğu Bali'nin kuzey kesimi 1882'de, güney kesimi de 1908'de Hollanda Hindistanı'na bağlanmış, 1942'de Japonlar tarafından işgal edildikten sonra, 17 Ağustos 1913'te bağımsızlığına kavuşan Endonezya'nın bir parçası olmuştur. 1930 yılından başlayarak doğal görünümlerinin güzelliği, dinsel törenleri ve danslarıyla turistlerin ve etnografların ilgisini çeken Baii'de günümüzde turizm gelişmiştir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



BALİ ADASI BİLGİLERİ


Uçuş süresi : 13 saat ( İyi yolculuklar )

Yüzölçümü : 5561 kilometrekare
Para birimi : Endonezya Rupiahı
Resmi dil : Bahaya Endonezya'cadır. Ancak İngilizce genellikle bilinir
Saat farkı : Lütfen saatlerinizi 5 saat ileri alın.
Sıcaklık : Kasım- Mayıs arasında olan yaz aylarında sıcaklık ortalama 27-35 C Kışın ise sıcaklık 18-25 C arasındadır. Her mevsim yağmur görülür .
Nüfus : Yaklaşık 2 milyon 900 bin
Vize : Endonezya Türk vatandaşlarına vize uygulamıyor. Ancak ülke girişinde 6 ay geçerli olan pasaportunuz ve gidiş dönüş uçak biletinizi göstermeniz yeterli oluyor.

ÖNEMLİ TELEFONLAR


Nasıl telefon edilir : 00+90+alan kodu+telefon numarası.

Türk konsolosluğu : Jakarta, Jalan Rasuna Said, Kav-1 Kuningan 12950, Tel: 21 525 6250
Telefon Kodu : 62
Ambulans : 118
Polis : 110

Bali adası Endonezya'ya bağlı olan 15.000 adadan sadece bir tanesidir. Doğası, mükemmel plajları, gezilip görülecek, yaşanacak ve yeni şeyler keşfedilebilecek bir ada.


Bali Adası, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerle gelişmiş, büyümüş fakat özünden, geleneklerinden, göreneklerinden ve inançlarından ödün vermemiş bir şehirdir. Bali Adalarının her sokağında, caddesinde görebileceğiniz tapınaklar, heykel atölyeleri, binalar, yaşam tarzları ile bir kültür mozaiğini gözler önüne seren bir yerdir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


NEREYİ GEZSEK?


Pura Besakih Tapınağı: 11. yüzyılda inşa edilmiş olan bu tapınak Bali'de bulunan en önemli tapınaklardan biridir. "Ana tapınak" olarak değerlendiren Pura Besakih tapınağının içini gezmek yasak, ancak siyah beyaz ve kırmızı renklerinin hakim olduğu dış görünüş ile görülmeye değer.


Gunung Agung: Gunung Agung dağının, bundan 41 yıl önce yaşanan bir patlamada yaklaşık olarak 2.000 kişinin ölümüne neden olduğu söylenmektedir. 3 bin 142 metre yüksekliğinde olan bu etkin yanardağ, günümüzde Bali Adası'nın tablo gibi önünüze serilen manzarası seyretmek için, ziyaretçilerin gözdesi olan bir yerdir. Ayrıca macera tutkunları tırmanış, trekking gibi etkinlikler için Gunung Agung dağını tercih etmektedirler. Dağa tırmanmadan önce, Gunung Agung Dağı'nın eteklerinde bulunan, Bali adalarının en kutsal sayılan Pura Besakih Tapınağı'nı da ziyaret etmeyi unutmayın.


Bali Adası'nda tapınakları gezebilir, alışveriş yapabilir, mükemmel doğal güzelliklerini, yanardağları keşfedebilir ve tabii ki de mükemmel beyaz kumsallarında, masmavi denizinde dilediğiniz gibi keyif yapabilir, spor aktivitelerinde bulunabilirsiniz. Ve bütün bunları Bali'de bulunan farklı bölgelerde gerçekleştirebilirsiniz.


Kuta bölgesi


Bali'de eğlence ya da güzel plaj denildiğinde akla gelen ilk yer Kuta Bölgesi'dir. Adanın kuzeyinde bulunan bu bölgeye özel olan bir diğer özellik ise "Bali Masajıdır". Aslında bu özel tekniklerle yapılan masajı Bali Adası'nın her bölgesinde bulmak mümkündür ancak Kuta Bölgesi bu özelliği ile anılmaktadır. Kendinizi güzel bir hediye vermek isterseniz; aromatik yağlar, kokulu mumlar eşliğinde yapılan Bali Masajı eşliğinde keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Masajın yanında Ada'nın özel meyvelerinden yapılan, buz gibi meyveli bir kokteyl ve ardından, masmavi deniz suyuna bırakın kendinizi... tatilde kendinize bundan güzel hediye verebilir misiniz?


Ubud Bölgesi


Bu bölge genel olarak sanata, sanatçıya düşkünlüğü ile Bali Adası'nın sanat merkezi olarak adlandırması ile ünlüdür. Bir çok galeriyi ve hepsi birer sanat eseri değeri taşıyan tapınaklarını gezebilirsiniz. Ubud kasabasında mutlaka görülmesi gereken bir diğer yer ise "Maymunlar Ormanıdır."


Maymunlar Ormanı'nda lüks bir tatil adına arayabileceğiniz bir çok şeyi bulabilirsiniz. Lüks oteller, mağazalar ve egzotik Bali yemeklerinin tadına bakabileceğiniz restoranlar ile Bali Adası'nda görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir.


NE YESEK?


Bali Adası'nın olmazsa olmazı pirinçtir. Ada'da her yere görsel bir zenginlik katan pirinç tarlalarının görüntüsü kadar, her yemekte sofralardan eksik olmamasıyla da size ayrı bir şölen sunacaktır. Pirinçten birçok değişik yemek yapılan Bali Adalarında "nasi goreng" yani kızarmış pirinç anlamına gelen bu yemek Bali halkının ulusal yemeğidir. Değişik ve özel pişirme tarzlarıyla "tanrının armağanı" olarak nitelendirdikleri yiyeceklere gerekli ve yeterli özeni göstermeye oldukça dikkat ediyorlar.


Bali'de pirincin dışında en önemli yiyecek ise taze meyvelerdir. Egzotik meyvelerin çok olması nedeni ile pirinçten sonra ikinci sırayı taze meyveler alır.


Bali Adaları yemek kültürü olarak Endonezya'ya benzetilse de, yemeklerinin içine katıkları değişik sosları ve zencefil köklerini çok fazla kullanmaları sayesinde Endonezya mutfağından ayrılırlar.


Özellikle "Balinese Spice Mix" adı verilen 13 baharatın karışımı olan, yabani zencefil sadece Bali Adalarında bulunduğu için değişik aromatik tatlarla bezenmiş olan Bali yemeklerini başka bir yerde bulabilme imkanınız yoktur. Ayrıca Bali'de değişik bitkilerden yapılan yemeklerin tadına bakabilirsiniz, özellikle yemeklerde muz yaprağı gibi değişik tatlar kullanılır.


Genel anlamda mutfak kültürlerine bakıldığında Bali yemekleri alışık olduğunuz yemeklerle aşağı yukarı aynı gibi görünebilir. En belirgin benzerlik, etli yemekleri kebap tarzında yapılıyor olmasıdır. Ancak bu benzerlik sadece şekilsel bir benzerliğin dışında bir şey değildir. Tadına baktığınızda çok değişik bir lezzetle karşı karşıya kaldığınızı anlayacaksınız.


Soslarla yapılmış olan egzotik Bali yemeklerini beğenmemeniz halinde, Kuta plajı ve Maymunlar Ormanı çevresinde bulabileceğiniz restoranlarda damak tadınıza uygun, alışık olduğunuz lezzetlerde yemekleri bulabilirsiniz. Yalnız mutlaka değişik Bali yemeklerinin tadına bakmadan dönmeyin.


NE ALSAK?


Bali'de alışveriş için tavsiye edilebilecek olan şey, yöresel çizgiler taşıyan ürünler olacaktır. Bali halkının büyük bir çoğunluğu, oyma işçiliği ile uğraşır. Yöresel otellerin iç dekorasyonundan, sokaklarda satılan hediyelik eşyaya kadar her yerde oymacılık sanatından izler görebilirsiniz.


Eğer Bali Adalarında alışveriş için aradığınız şey; lüks mağazalar ise bunun için gitmeniz gereken yer, Nusa Dua ve Kuta Bölgesidir. Bu bölgelerde lüks bir alışveriş adına aradığınız bir çok şeyi bulabilirsiniz.


Eğer sanata düşkünlüğünüz varsa, Ubud kasabasında çok sayıda sanatsal resimler, hoş aksesuarlar bulabilirsiniz.


Ama tabii ki de bu mistik adadan alabileceğiniz ilk şey; bütün evinizin dekorasyonunu tamamlayabilecek yöre halkının yapmış olduğu el emeği göz nuru diye tabir edilen oyma eşyalar olmalıdır.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


EĞLENCE ZAMANI


Eğlence kavramınız ne olursa olsun her zevke hitap edebilecek bir yerdir Bali Adası... müziğe dansa, şiire çok meraklı olan yöre halkı, her bölgede ayrı bir özellik gösteren yöresel danslarıyla da gelen ziyaretçilere zevkli dakikalar yaşatabiliyor.


Hinduizm inançlarından kaynaklanan bir nedenle neredeyse her günü, bir din günü olarak ilan edilmiştir. Bali Adalarında yapılan bu dini kutlamalar sayesinde neredeyse hemen hemen her gün bir karnaval havasında geçer.


Eğer eğlence kavramı, size göre su sporları ise işte tam yerindesiniz. Su altı ve su üstü sporlarını cennetindesiniz. Bali Adalarına birçok turist bu tip sportif faaliyetler için gelir. Sörf, dalış, dağcılık aklınıza gelebilecek, doğa ile iç içe olabileceğiniz her şey burada.


Eğer ki eğlenceden anlayabileceğiniz şey; barlar müzik sesi, alkollü içecekler ise Bali Adaları bu konuda da size sonsuz bir hizmet sunuyor. Dünyaca ünlü büyük otellerin, birer şubelerinin burada açılması ile eğlence hayatı gayet canlanan Ada'da, 24 saat süren dans, müzik, Bali halkının rengarenk kıyafetleri ile eğlenceyi dolu dizgin yaşayacağınız bir şehir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ADA İÇİ ULAŞIM


Ada içi ulaşım için en sevimli ulaşım seçeneği, kolaylıkla kiralayabileceğiniz bisiklet ya da motosikletler olacaktır. Adada araba kiralayabileceğiniz birçok firma bulunmaktadır ayrıca uygun fiyatlara bütün gün kiralayabileceğiniz taksilerde mevcuttur. Diğer adaların güzelliklerin görmek isterseniz uçak ya da deniz taşımacılığı seçeneğini kullanabilirsiniz.


Gez:
Adada bulunan 2.000 den fazla olan tapınakların birçoğunu gez.
Gör:
Maymunlar ormanını gör.
Eğlen:
Yöresel dans gösterileri eşliğinde eğlen.
Keyif al:
Özel Bali masajından keyif al.
Satın al:
Oyma işçiliği ile yapılmış olan objelerden satın al.
Tadına bak:
Egzotik karışımlı olan Bali yemeklerinin tadına bak
Hayran kal:
Kuta plajında bulunan muazzam kumların güzelliğine hayran kal.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bali- İsland Beach



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bali - Tapınak


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bali, bilgiller, cumhuriyetine, endonezya, resimler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bali Zen İçkiler İçecekler 0 07 Şubat 2012 20:55
Tez: Mu Adası Hakkında Noyan Ödev ve Tezler 2 10 Mart 2010 21:40
Endonezya'nın Sumatra Adası'nda 5.6'lık deprem Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Eylül 2008 14:23