IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2012, 16:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Trevi Çeşmesi (Aşk Çeşmesi)




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


İtalya ve Roma denince; insanların aklına ilk gelen ve öncelikle ziyaret ettikleri yerlerden biri. Buradaki anıtsal muhteşemlik yanında; havuza değişik bir yöntemle (aşağıda ayrıntılı olarak açıklıyacağım) para atılması, dilek tutulması, havuz yanındaki gerek roma dondurması tatma imkanı sağlayan mekanlar ve gerekse alışveriş mekanları. Aşk çeşmesinin bulunduğu yörede: bunlar var. Yanlız: ayrıntılara girmeden önce şunu özellikle belirtmek istiyorum. Buraya: mutlaka ve mutlaka; hem gündüz, hem de akşam yani karanlıkta, ışıklandırıldığında gitmelisiniz. Çünkü: bambaşka farklılıkta güzellikler ortaya çıkıyor.

Dünyanın en önemli Barok yapılarından olan Trevi Çeşmesi’nin teması denizdir. Çeşme üzerindeki yapılar arasında Deniz kabuğu şeklinde bir at arabası, arabayı çeken ve denizden çıkan kanatlı atlar ve arabada bulunan mitolojik deniz tanrısı bulunmaktadır.

Trevi Çeşmesi geceleri de gündüzleri kadar güzel olur. Özellikle geceleri Trevi Çeşmesi’nde adeta ışık ve suyun mükemmel uyumu yansıtılır. Çeşmenin olduğu bölge özellikle geceleri Roma’nın en hareketli yerlerindendir.

Trevi Çeşmesi ile ilgili ayrıca bir de efsane bulunur. Kim çeşmeye sırtını dönüp dilek tutar ve çeşmeye bozuk para atarsa o kişinin Roma’ya tekrar geleceği kesinleşirmiş. Her ne kadar basit bir efsane olsa da bu yol ile çeşmeden günlük ortalama 3000 Euro toplanıyormuş. Çeşmedeki paralar senelerdir çeşmede görevli bir kişi tarafından toplanıp belediye vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyormuş.

Trevi Çeşmesi ayrıca birçok ünlü filme konu olmuştur. Bunlardan ilki ve en önemlisi 1954 yapımı “Three Coins in the Fountain” ’dur. Ayrıca 2010 yılında izleyiciyle buluşan ”When in Rome” da Trevi Çeşmesi’ni konu alır.

__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşk, Çeşmesi, trevi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rize Şehitler Çeşmesi Ecrin Karadeniz Bölgesi 0 03 Şubat 2012 23:52
Aşk Çeşmesi (2010) When in Rome - (30 Nisan 2010) AngeLus Sinema Dünyası 0 04 Mayıs 2010 16:20