IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2013, 21:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Japonyanın Turistik Yerleri




Japonyanın turistik mekanları
japonya gezilecek yerler
japonya tarihi turistik mekanlar


Shinkansen Trenleri

Shinkansen trenleri, saatte 200 km.nin üzerinde ve maksimum saatte 300 km. hızda çalışan hızlı trenlerdir. İlk kez 1964 yılında Tokyo ile Osaka arasında hizmet vermeye başlamış olup, şimdi Tokyo’yu ülke genelindeki başlıca şehirlerin çoğuna bağlamakta; ve hem iş hem de gezi amaçlı yolculuklarda tercih edilmektedir.

Sapporo Kar Festivali

Başlangıcından yaklaşık yarım yüzyıl sonra, bu festival, her yıl yurtiçinden ve yurtdışından iki milyonun üzerinde ziyaretçi çekmektedir. Şubat ayındaki yedi günlük festival sırasında Sapporo’nun merkezindeki alanı çeşitli büyüklük ve konularda kar ve buz heykelleri doldurmaktadır.

Nebuta (Neputa) Festivali

Nebuta Festivali, Aomori ve Hirosaki şehirlerinde her yaz yapılmaktadır. Festivalde, tarihi figür ve hayvan şekillerinde dev fenerlerin geçit töreni yapılır. Haneto olarak adlandırılan yüzlerce kadın ve erkek dansçı, çığlık ve gürültüler arasında caddeler boyunca dans ederek ilerlerler.


Shirakami Dağları (Dünya Doğal Mirası)



Dünyanın en geniş bakir kayın ormanının yurdu olan Aomori ile Akita Eyaletleri arasındaki sınırda yer alan dağlık bir alandır.


Nikko Mabetleri ve Tapınakları (Dünya Kültür Mirası)

Toshogu Mabedi, 17. yüzyıl başlarında ülkeyi birleştirmiş ve Tokugawa Beyliği’ni (1603-1867) kurmuş olan Ieyasu Tokugawa’nın anıt mezarıdır. Gösterişli oymalarla görkemli biçimde süslenmiş olan mabet köşkleri ormanla çevrilidir.


Tokyo

Tokyo, Japonya’nın başkenti ve ayrıca politik ve ekonomik merkezidir. Gökdelenlerin sıralandığı caddeleri ile modern şehir merkezinin özelliklerini ve 400 yıllık tarihini yansıtan geleneksel unsurlarını birleştirmektedir. Eski adı Edo’dur.


Fuji Dağı

Japonya’daki en yüksek dağ olan Fuji Dağı (3776m./12.385 feet) birçok güzel göl ve ormanlık alan ile de donatılmıştır. Yaklaşık 300 yıldır sessiz kalmış, uzun eğimli yamaçları olan, orantılı, koni şeklinde bir volkandır. Japon halkı, eski çağlardan beri Fuji Dağı’na kutsal bir dağ olarak tapmıştır.


Shirawaka-Go ve Gokayama Tarihi Köyleri (Dünya Kültür Mirası)


Gifu Eyaleti’ndeki Shirakawa köyünün ve Toyama Eyaleti’ndeki Kamitama ve Taira köylerinin birçok sakini hala, yoğun kar yağışının hüküm sürdüğü sert bir iklimde, özgün geleneksel yaşam tarzlarını sürdürdükleri dik, sazdan damları (gassho stili) olan çiftlik evleri ve büyük evlerde yaşamaktadır.



Eski Kyoto'nun Tarihi Anıtları

(Kyoto, Uji ve Otsu Şehirleri - Dünya Kültür Mirası)

Kyoto, 8. yüzyıldan 19. yüzyılın sonlarına kadar imparatorluğun merkezi olmuştur. Eski çağları temsil eden mabetler, tapınaklar, bahçeler ve caddelerle dolu olup, Japon kültürünün anayurdu olarak kabul edilebilir.


Eski Nara Tarihi Anıtları (Dünya Kültür Mirası)




Nara, 8. yüzyılda Japonya’nın başkentiydi. Şehrin tarihi anıtları, tapınakları ve mabetleri Budist kültürünün bir dönemini yansıtmaktadır. Nara şehrinin yakınındaki Horyu-ji, günümüze kadar gelebilmiş dünyanın en eski ahşap yapıları olarak kabul edilen, 7’nci ve 8’nci yüzyıllardan kalma 40 kadar tapınağı bünyesinde barındırmaktadır.

Osaka

Osaka, esasen bir ticaret şehri olarak gelişmiş olup, bugün Tokyo ile birlikte Japonya’nın en önemli ekonomi merkezlerinden biridir. Suyu ve “808 köprüsü” ile tanınmakta olup, kentin içinden çok sayıda nehir ve kanal akmaktadır.

Himeji Şatosu (Dünya Kültür Mirası)


Himeji Şatosu, sofistike bir savunma sistemi ile donatılmış 17. yüzyıl Japon şato mimarisinin en iyi örneğidir. Zaman zaman Shirasagi (Beyaz Balıkçıl) Şatosu olarak da anılmakta olup, mükemmel biçimli silueti ve beyaz sıva duvarları, kanatlanmak üzere olan beyaz bir balıkçılı anımsatır.


Kii Sıradağları (Dünya Kültür Mirası)



Kii Dağlarında üç kutsal yer olan Yoshino ile Omine, Kumano Sanzan ve Koyasan, hac rotası ile eski başkent şehirleri olan Nara ve Kyoto’ya bağlanmıştır. Bunlar, köklerini, eskilere dayanan doğaya tapınma geleneğinden alan Shinto ile Budizm arasında benzersiz kaynaşmayı yansıtırlar.

Seto Ohashi Köprüsü



Kii Dağlarında üç kutsal yer olan Yoshino ile Omine, Kumano Sanzan ve Koyasan, hac rotası ile eski başkent şehirleri olan Nara ve Kyoto’ya bağlanmıştır. Bunlar, köklerini, eskilere dayanan doğaya tapınma geleneğinden alan Shinto ile Budizm arasında benzersiz kaynaşmayı yansıtırlar.


Hiroshima Barış Anıtı (Genbaku Kubbesi)
(Dünya Kültür Mirası)



İnsanlık tarihindeki ilk atom bombası, 6 Ağustos 1945 tarihinde Hiroshima’ya atılmıştır. Bombalamanın ardından zeminde ayakta kalan Genbaku Kubbesi, şimdi nükleer silahların neden olduğu korkunç yıkımı anımsatmaktadır.

Itsukushima Shinto Mabedi
(Dünya Kültür Mirası)



Küçük Itsukushima adasında kurulmuş bu mabedin geçmişi 13. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Yaygın olarak, Japonya’daki en güzel üç manzaradan biri olarak bilinen ve deniz üzerinden dağlara bakan bu yer, çevresindeki doğa ile güzel bir uyum sergilemektedir.


Aso Dağı



Aso Dağı, neredeyse Kyushu’nun ortasında yer alan aktif kompozit bir volkandır. Geçen 30,000 yıl boyunca yineleyen volkanik aktivite sonucu oluşan volkanik patlama çöküntüsü 20 kilometre çapındadır. Alan, kaplıca, kaynak suyu ve meralar açısından zengindir.

Yakushima (Dünya Kültür Mirası)


Bu dağlık ada, yüksekliği deniz seviyesinden 1,000 metreyi bulan, böylelikle astropikal ve yarı arktik iklimler arası bitki örtüsü için bir ortam sağlayan çok sayıda tepesiyle övünür. Bunların en popülerleri, 1000 ya da daha fazla yaştaki dev Yakushima sedirleridir.

Gusuku Kaleleri ve Ryuku Krallığı'yla İlgili Alanlar
(Dünya Kültür Mirası)


“Şato” anlamına gelen gusuku sözcüğü, şimdiki Okinawa Eyaleti’nde 12. ve 17. yüzyıllar arasında hüküm sürmüş Ryukyu Krallığı zamanından kalma bir sözcüktür. Gusuku şatolarının eyaletin adaları civarına dağılmış kalıntıları, Japonya, Çin ve Güneydoğu Asya ile ticaret yoluyla şekillenmiş özgün Ryukyu kültürünü anımsatmaktadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
japonyanın, turistik, yerleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Adana'nın Turistik Yerleri Ecrin Akdeniz Bölgesi 0 03 Aralık 2011 10:52
İrlanda ve En Turistik Yerleri Sihir Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 29 Kasım 2011 11:36
Amasya ili Turistik Yerleri Ecrin Karadeniz Bölgesi 3 26 Ekim 2011 12:25
Afyon ili Turistik Yerleri Ecrin Ege Bölgesi 0 07 Eylül 2011 21:07
Adıyaman ili Turistik Yerleri Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 31 Ağustos 2011 17:45