IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Rhytia

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2014, 21:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rio De Janerio




Rio de Janeiro, Brezilya'nın 26 eyaletinden birisinin başkenti ve Brezilya'nın en büyük ikinci kentidir.
Rio de Janeiro, İngilizce "River of January" (Ocak Irmağı) anlamına gelmektedir ve Portekizce [ˈhiw dʒi ʒʌˈnejɾu] şeklinde ve İngilizce /ˈriːoʊ di ʒəˈnɛroʊ/ olarak telafuz edilir. Şehrin isminin tam yazılışı: São Sebastião do Rio de Janeiro ("Saint Sebastian of the January River") şeklindedir. São Paulo'dan sonra, Brezilya'nın ikinci büyük şehridir.

Rio'nun koordinatları 22 derece 54 dakika güney, 43 derece 14 dakika batıdır. Rio de Janerio'nun kent nüfusu 6.136.652'dur. Alanı ise 11.823 square kilometre (4,564.9 sq mi).

Ekvatoral iklimin görüldüğü Brezilya'da, Rio tropikal iklime sahiptir. Rio de Janerio'da görülen en yüksek sıcaklık 43.2 °C (110 °F)dir ve Ocak 1984'de görülmüştür.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GEZİLECEK YERLER:
Şehrin yüksek tepelerinden gördüğünüz manzara karşısında kendinizi bir kartpostalın içinde hissedeceksiniz. Copacabana, Ipenama, Leblon ve Barra da Tijuca kumsallarında güneşin ve denizin tadını çıkarabilir, huzuru burada yakalayabilirsiniz. Ayrıca dünyanın en büyük stadyumu da-Maracana Stadium - burada bulunuyor. Tabi Rio denilince ilk akla gelen karnavallar ise başlı başına bir dünya...

Karnavallar : Rio Karnaval
Rio de Janeiro denilince akla ilk gelen elbetteki dünyaca ünlü karnavalları. Oldukça geleneksel ve otantik bir havası olan bu törenler sanki Brezilya insanın renkli kimliğini yansıtıyor. Karnavalda birçok Samba klübü büyük ödül için yarışıyor. Kökenleri Afrika ve Hindistan' a dayanan Samba' nın Rio için önemi büyük. Ancak beklenenin aksine karnaval zamanı, Rio'ya gitmek için pek de uygun bir zaman olmayabilir. Özellikle kalacak yer, taksi ve restoranlar oldukça pahalanması, ziyaretçi sayısının zirvede olduğu bu dönemde etrafın çok kalabalık olması detavantajlar yaratıyor. Rio'ya gitmek için en iyi zamanın ne olduğu sorusuna ise kesin bir cevap vermek oldukça güç.Yazın aşırı sıcak, kışın ise bitmek bilmeyen yağmur zorluk çıkarıyor. Bu yıl 23 Şubat - 3 Mart arasında yapılacak karnaval ille de görmek istiyorum diyenleri bekliyor olacak...


Urca :
Rio'da bulunan bu küçük kasaba dört katlı yapıları ile çok şirin bir yer. Daha çok yerli sanatçıların yaşadığı mekan özellikle teleferikleriyle ünlü. Bu teleferikler yardımıyla önce Urca tepesine sonra Sugarloaf dağlarına çıkabilirsiniz. Ayrıca burası 1940' larda en parlak dönemini yaşayan Casino da Urca ile de ünlü.


Flamengo :
Guanabara körfezinin manzarasına hakim olan kilise ve müzeleri ile ilgi çekiyor. Burle Mark tarafından dizayn edilmiş parkında 3000'in üzerinde çeşitte ağaç bulunuyor. Ayrıca galeri ve tiyatrosuyla da turistlerin uğrak mekanı.

Lebnon: 19 yy' ın sonlarından beri çiftlikleriyle tanınan Rio' nun en hoş yerlerinden biri. Özellikle tepelerle kaplı bu kasabaya yorucu bir geceden sonra bir pizza ve bira için uğrayabilirsiniz. Burada mekanlar sabah saat 04:00' a kadar açık.


Ipanema :
Harika kumsallı, restoranları, hareketli gece hayatı, her keseye uygun otelleri ve yürüme alanlarıyla vazgeçilmez bir yer. Ayrıca tam bir kültür merkezi diyebiliriz. Sanat galeriler, iki üniversitesi, çeşitli okulları ve
24 saat açık ciber - kafeleriyle size birçok kolaylık sağlıyor.

GÖRMEDEN DÖNMEYİN:
* Dünyanın en geniş tropikal ormanı Tijuca yağmur ormanlarını mutlaka ziyaret etmelisiniz.

* Muhteşem Maracana Stadyumunda bir futbol maçı izleyin.

* Atlantik Okyanusunun yanıbaşına kurulu Atlantik city olarak bilinen çok lüks otellerin ve yapıları ile ilginç mozaği olan şehri bir de siz keşfedin.

* Corcovado dağlarında bulunan uzunluğu 30 metreyi bulan dünyanın en geniş heykellerinden biri-Christ the Redeemer-tek kelimeyle görülmeye değer.

* Ayrıca bir araba kiralayıp şehrin tüm çevresini görebilir ya da heyecen istiyorsanız helikopterden atlayabilir, son olarak Rio' nun nefes kesici manzarası için Sugarloaf dağına tırmanan trenlerle seyahat edbilirsiniz.

* Rio de Janero sınırlarını aşıp dünyada ün yapan ve her yıl yüzlerce turist ağırlayan Rio karnavalına katıldığınızda karnavalın büyüklüğü ve görkemi karşısında çok şaşıracaksınız.

* Çok güzel kadınların ve harika kostümlerin biraraya geldiği Rio' ya has partilerde Samba dansını bir kez de siz deneyin.
Rio' daki görülmeye değer yerel cazibelerin bazıları ;

The Statue of Christ the Redeemer ( Kurtarıcı Isa Heykeli ) :
Kurtarıcı İsa Heykeli, dünyanın en ünlü görülmeye değer yerlerinden biridir. 600mt' lik bir dağın tepesindedir ve Rio de Janeiro' ya temiz havada güzel bir bakış sağlar. Tramwayla yukarı cıkabilirsiniz. Her gün sabah 09.00 aksam 06.00 arasında açık.


Sugar Loaf Mountain ( Tatlı Gezinti Dağı ) :
Meşhur teleferikler ziyaretçileri, muazzam bir manzaraya sahip olan Rio de Janeiro' nun en tepe noktasına çıkarır.

Tijuca Forest ( Tijuca Ormanı ) :
Her ne kadar şehrin göbeğinde olsalar da (otele yakın ) Tijuca Ormanı, ziyaretçilere Brezilya' nın ünlü yağmur ormanının zevkini yaşatır. Orman bir çok dağ sırasını çevreler ki bu da şehrin kuzey ve güney bölgelerini birbirinden ayırır.

The Botanical Gardens ( Botanik Bahçeler ) :
Botanik Bahçeler eski kraliyetin gezinme yeridir ve otelden sadece birkaç dakika uzaktadır. Şimdi nesli tükenmekte olan birçok botanik çeşit için, buna ülkeye adını veren Brazil agacı da dahil kutsal bir yer olmuştur.


National Fine Arts Museum ( Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi ) :
Kolleksiyonundaki 800' ün üstündeki heykel ve resim ile şehir merkezindeki güzel sanatlar merkezidir. Müze, Avrupa' dan getirdiği şaheserleri kadar 20. yüzyıl klasiği Candido Potinari' s Cafe' nin de bulunduğu the Galeria de Arte Brasileira ile gurur duymaktadır.

Museum of Modern Art ( Modern Sanatlar Müzesi ) :
Müze, 1978' deki yangında harab olduktan sonra, şanını ve kolleksiyonunu yeniden oluşturmak için çok çalışıldı. Şu an Brezilyalı sanatçıların 4000' den fazla eserini barındıran müze, Rio' nun çağdaş sanatlar merkezidir.

National Museum ( Ulusal Müze ) :
Bu büyük ve etkileyici müze eski imparatorluk konağında kurulmuştur. Bulunduğu saha oldukça geniş ve en çok ziyeret edilen parktır. Balkondan manzara müthiştir, gösteriler, özellikle Brezilya' nın değişik bölge insanlarının düzenledikleri gösteriler görülmeye değer.
Museum of the Republic ( Cumhuriyet Müzesi ) :
Bu müze, 19.yy ortalarında inşa edilmiş olup, yakın zamanda tamamen restore edilmiş Palacio do Catete' de bulunmaktadır. Müze, Rio de Janeiro ülkenin başkentiyken cumhuriyetçi döneme ait el yapımı eserleri ve sanat eserleri ile iyi bir kolleksiyona sahiptir.

Municipal Theater ( Kent Tiyatrosu ) :
Klasik müzik, opera ve tiyatro gibi icra edilen sanat eserlerinin sahnelendiği mekandır. Tiyatro, dünyaca ünlü bale ekibi ve operanın yuvasıdır.

Indian Museum ( Yerel Müze ) :
Bu müze Brezilyalı yerli halkın ekonomik, dini ve sosyal hayatlarını sergiler. Kompleksin büyük bir kütüphanesi, küçük bir el sanatları dükkanı ve sakin bir bahçesi vardır.

Carmen Miranda Museum ( Carmen Miranda Müzesi ) :
Bu müze, Hollywood' un Brezilyalı süprizi Carmen Miranda' nın hikayesine evsahipliği yapar. 1940' larda ve 50' lerdeki USA başarısından sonra Brezilya' da tapılacak figur haline geldi.

Maracana Stadium ( Maracana Stadyumu ) :
Futbol Brezilya' da inanılmaz popülerdir; hatta Brezilya futbolun evi ise, Maracana Stadyum' u da onun tapınağıdır derler. 200.000 kapasitesi ve bir de Brezilya' nın futbol zaferlerinin sergilendiği - buna Pele'nin 10 numaralı forması da dahil - Futbol müzesi vardır

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
de, janerio, rio


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık