IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2018, 06:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İzlanda’da Gezilecek Yerler: İzlanda Seyahat Rehberi




Soğuk iklimi, kutu gibi dizilmiş binaları, renkli bir o kadar da hüzünlü gün batımı ile bir ada ülkesi olan İzlanda’yı keşfetmenin şu aralar tam zamanı. 17 Haziran’da bağımsızlığının 71. yılını kutlayan kutup ülkesi İzlanda doğa harikası şelaleleri, mavi göl olarak adlandırılan dünyanın en güzel termal gölü Blue Lagoon’u, volkanları ve ilginç kültürüyle buzlar ülkesi İzlanda’yı ziyaretçilerini bekliyor.

Ordusu olmayan ülke İzlanda

Dokuzuncu yüzyılın sonlarında Norveçli Ingólfur Arnarson tarafından keşfedildiği söylenen İzlanda’nın, ilk sakinleri Vikingler olmuş. Zamanla yaşanan anlaşmazlıklar ve iç çatışmalar sonrasında ada bağımsızlığını kaybediyor ve Norveç egemenliği altına giriyor. 14. yüzyılda Norveç’in Danimarka tarafından ele geçirilmesiyle bu sevimli ada Danimarka topraklarına katılıyor. İzlanda’nın başkenti Reykjavik. Önceleri ticari anlamda Danimarka’ya bağlı olan şehir, sonraki yıllarda tamamen ülkenin egemenliği altına giriyor. Şehirde, 17. yüzyıl hastalık, volkan patlamaları ve salgınlarla geçiyor. II. Dünya Savaşı sırasında İngiltere tarafından işgal edilen topraklar, 1941’de Amerika’nın eline geçiyor. 17 Haziran 1944 ise bu toprakların tanındığı tarih olarak tarihe geiyor. Cumhuriyet ile yönetilen İzlanda’da ordu yok. Nüfusu ise sadece 323 bin. Nüfusun büyük çoğunluğu 170 bin kişi ise başkent Reykjavik‘de yaşıyor.

Cennet göller, volkanlar, altın şelaleler: Doğanın en güzel manzaralarına tanıklık edeceğiniz İzlanda’da, safari gezilerinden trekking’e, tarihi keşiflerden müze turlarına kadar onlarca renkli ve eğlenceli aktivite yapılabiliyor.

Geysir Ulusal Parkı: Hala aktif olan bölgede, buzulların içinden fışkıran sularla unutulmaz bir keyfe tanıklık edebilirsiniz.
Gullfoss (Altın Şelale): 10bin yıllık şelale görkemli görüntüsü ile binlerce ziyaretçinin akınına uğruyor.

Kuzey Işıkları: Eğer doğru zamanda doğru yerdeyseniz kuzey ışıklarının rengarenk ışık oyunlarına tanıklık edebilirsiniz. Kafanızı gökyüzüne çevirmeniz yeterli.

Blue Lagoon: Mavi sularıyla beyaz kar manzaralarına eşlik eden bu göl, yaz kış 38 derece suya sahip. Karla kaplı zamanlarda bile ziyaretçi akınına uğrayan Blue Lagoon’un termal zengin suyu gençleştirip güzelleştiriyor. Jeotermal deniz suyu olan Mavi Göl, dünyanın her yerinden turistlerin gençleşmek, tedavi olmak, İzlandalıların ise sosyalleşmek için ziyaret ettikleri bir göl. Filmlere de konu olan Mavi Göl, adını mavi sularından alıyor. Kapalı mekanlardaki termal sular gibi kokusu ve sıcaklığıyla bunaltmayan Blue Lagoon’da saatlerce vakit geçiren ziyaretçiler, çeşitli kokteyller içerek hem dinlenip hem de ciltlerini yeniliyorlar.

Reykjavik City Hall: 20. yüzyıl İzlanda mimarisinin önemli örneklerinden olan bina, Reykjavik’da gezilecek noktalar arasında ilk sıralarda geliyor.

Hallgrímskirkja Kilisesi: Mimari detaylarıyla büyüleyen yapı, şehrin en önemli kiliselerinden

Reykjavik Açık Hava Müzesi: Bu müzede, şehrin tarımcılık geçmişine doğru bir yolculuk yapılabiliyor.

National Gallery: 19. ve 20. yüzyılda yaşamış İzlandalı sanatçıların eserlerinin bulunduğu müze, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

İzlanda’da Ne Yenir?

Deniz mahsulleri ve av etleri ile ünlü İzlanda’da kendinize bir ziyafet çekebilirsiniz. Fiyatların makul olduğu İzlanda’da, özel tatlar denemek isterseniz köpekbalığı kanadı çorbasını deneyebilirsiniz.

Fishmarket Restaurant: Taze ve lezzetli deniz ürünlerini deneyebilirsiniz.

MAR Restaurant: Şehrin liman bölgesinde yer alan mekanda, Avrupa mutfağından lezzetler bulmak mümkün.

Izlanda’nın Gece Hayatı
Uzun kış geceleri ve bitmeyen yaz günleri yaşanan şehirde gece hayatı da hiç uyumuyor. Partiler, canlı performanslar ve DJ’ler eşliğinde organizasyonlar ile gece hayatı sizi bekliyor. Reykjavik’te eğlence mekanları içerisinde en favori olanları Cafe 22, Kaffibarin, Rex Bar, Pravda ve Vegamot olarak sıralanabilir.

Şehirde birçok festival düzenleniyor. Mayıs ve haziran ayları arasında düzenlenen Reykjavík Arts Festivali’ne katılabilirsiniz. Eşcinsel Festivali Ağustos’ta, Uluslararası Film Festivali Ekim’de, Jazz Festivali ise Eylül’de.

__________________
Kuşlar , Ağaçlar , Böcekler .. La La La La Laaaa
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
buzullarülkesiizlanda, izlanda, izlandaturu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye 1-0 İzlanda Seth Milli Takımlar 3 14 Ekim 2015 12:51
İzlanda tarihinde bir ilk SeckiN Haber Arşivi 0 03 Aralık 2013 08:01
İzlanda ve İzlanda Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 04 Temmuz 2012 01:56
İzlanda Sagaları Zen Felsefe 0 19 Şubat 2012 21:37