IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2019, 13:47   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sonbahar ve kış ayları için en ideal seyahat rotalar




Soğuk havaların etkisini iyice üzerimizde hissetmeye başladığımız şu günlerde, her ne kadar üşüsek ve bu durumdan sık sık şikayetçi olsak da kış mevsimini seven ve bu mevsimi bir tatil fırsatı olarak gören kişilerin sayısı da oldukça fazla. Zaten her mevsimin kendine has güzelliği olduğunu düşünecek olursak, sonbahar ve kış mevsimleri de tatil planları yapmak için ideal mevsimler arasında yer alıyor. Sonuç olarak ülkemizdeki birçok işletme ve doğal olanaklar, soğuk havaları eğlenceli ve keyifli bir şekilde değerlendirmek isteyenler için pek çok tatil seçeneği sunuyor. Bu seçenekleri değerlendirip, keyifli bir tatil geçirmek ise tamamen size kalmış bir durum. Çünkü eğer çok üşüyen ve kış mevsiminden nefret eden biriyseniz, ne yaparsanız yapın evden dışarıya çıkmak ve tatil bile olsa soğuk havadan nasibinizi almak keyfinizi kaçırabilir. Fakat nereye gideceğinizi bilirseniz, yaşadığınız güzel anlar ve gördüğünüz güzellikler karşısında üşüdüğünüzü unutabilir aynı zamanda unutamayacağınız bir tatil geçirebilirsiniz.

Eğer bu yıl sonbahar ve kış aylarını eğlenceli bir şekilde geçirmek için kendinize henüz seyahat rotaları belirlemediyseniz; gelin, ülkemizde keşfedilmeyi bekleyen yerlere birlikte göz atalım…

Kayak merkezlerini ziyaret edin
Ülkemizin hemen hemen her yerinin soğuk olduğu Ocak ayında, nereye gitmeliyim diye düşünüyorsanız; Bolu-Kartalkaya mutlaka gitmeniz gereken şehirlerden bir tanesi. Çünkü Türkiye’nin en gözde kayak merkezlerinden birisi Kartalkaya’da. Özellikle Aralık sonu ve Mart başı gibi kar yüksekliği fazla olduğu için bu dönemde gündüzleri kayak, teleferik, kızak gibi aktivitelerle eğlenip; akşamları ise, otelde şömine başında keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Ocak sonu Şubat başı gibi ise, Erzurum Palandöken’de bulunan kayak merkezinde kış sporlarına dair tüm aradığınızı bulabilir, soğuk havaları eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Bunların dışında Uludağ, Saklıkent ve Ilgaz Dağları gibi meşhur kayak bölgelerini de ziyaret edebilirsiniz.

Karlar altında kalan Beypazarı’nda sakin ve kaliteli bir tatil geçirin
Eğer kayaktan hoşlanmam, korkarım ya da bilmiyorum derseniz; daha mütevazı ve sakin bir kış tatili için karlar altında kaldığında mükemmel bir görünüme bürünen Beypazarı’nı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca farklı lezzet deneyimleri yaşayabilir, tarih kokan mimarisini keşfedebilir ve karlar altında kalarak mistik bir ambiyans kazanan bu küçük bölgede huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Dünya mirası Safranbolu’yu es geçmeyin
UNESCO Dünya mirası olarak da kabul edilen Safranbolu, keşif dolu ve eğlenceli bir tatil geçirmek istiyorsanız ideal seyahat rotalarından birisi. Çünkü iki taraftan çevrili, soğuk almayan bir vadi üzerine kurulu olan Safranbolu, yağan kar sayesinde kışı doyasıya yaşatırken; aynı zamanda üşümeyi de engelliyor. Bunun yanı sıra, biraz eğlenmek ve çocukluğunuza dönmek isterseniz de kızak kiralayıp dilediğinizce kaymanız mümkün. Son olarak konaklayabileceğiniz birçok otantik, misafirperver ve kaliteli hizmet sunan birçok konak tarzı otele sahip.

Kışın büyüsünü Kapadokya’da keşfedin
Her mevsim farklı bir ambiyansa bürünüp, dört dörtlük görüntüsüyle tekrar tekrar insanı büyülemeyi başarabilen Kapadokya; aynı zamanda sonbahar ve kış tatili açısından mükemmel seyahat rotaları arasında yer alıyor. Özellikle karla kaplanmış peri bacalarının büründğü mükemmel görüntü gidenleri adeta kendisine çekiyor. Tüm bu görsel güzelliğin yanı sıra, tarihi yerleri tanımak ve sıcaklardan bunalmadan doyasıya gezmek istiyorsanız Kapadokya bu mevsimlerde oldukça ideal.

Daha bunlar gibi ülkemizde ve Dünya’da hoş vakit geçirebileceğiniz seyahat rotaları sayesinde siz de kış mevsimini sevebilir ve tatil planlarınızı buna göre yapabilirsiniz.



alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gez, küs, rota, seyahat, sonbahar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaz ayları için sağlıklı beslenme önerileri YaRen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 2 22 Haziran 2019 13:29
Yaz ayları için 3 doğal maske tarifi Sanem Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 03 Ağustos 2018 13:16
ideal kadın nasıl olur, ideal kadının tarifi eLLya Ah Kadınlar 2 11 Eylül 2013 10:28
Kış ayları için saç bakımı Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 04 Eylül 2013 22:18
Yazın Ayları için Vücudunuzu Arındıran Formül Rhytia Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 08 Temmuz 2012 21:54