IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Fragile

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Nisan 2020, 15:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kiyomizudera (清水寺, kelimenin tam anlamıyla "Saf Su Tapınağı")




Kiyomizudera (清水寺, kelimenin tam anlamıyla "Saf Su Tapınağı")



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Japonya'nın en ünlü tapınaklarından biridir. Kyoto'nun doğusundaki ormanlık tepelerde Otowa Şelalesi alanında 780 yılında kurulmuş ve adını sonbaharın saf sularından almaktadır. Tapınak aslında Japon Budizmi içindeki en eski okullardan biri olan Hosso mezhebi ile ilişkiliydi , ancak 1965'te kendi Kita Hosso mezhebi oluşturdu. 1994 yılında tapınak UNESCO dünya mirası listesine eklendi .

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kiyomizudera en iyi , aşağıdaki yamaçtan 13 metre yükseklikte ana salonundan çıkan ahşap sahne ile bilinir . Sahne, ziyaretçilere , ilkbahar ve sonbaharda renkli bir denizde ve aynı zamanda uzaktaki Kyoto kentinde ortaya çıkan çok sayıda kiraz ve akçaağaç ağaçlarının güzel bir manzarasını sunar . Sahne ile birlikte çivi kullanılmadan inşa edilen ana salon, tapınağın birincil ibadet nesnesini, on bir yüzlü küçük bir heykeli, bin silahlı Kannon'u barındırıyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kiyomizudera'nın ana salonunun arkasında , sevgi ve çöpçatanlığın tanrısına adanmış bir tapınak olan Jishu Tapınağı bulunur . Tapınağın önünde 18 metre arayla yerleştirilmiş iki taş vardır. Gözleriniz kapalıyken birinden diğerine giden yolu başarılı bir şekilde bulmanın, sevgi bulmada şans getirdiği söylenir. Birinin sizi bir taştan diğerine yönlendirmesini de sağlayabilirsiniz, ancak bu, aşk hayatınızda da bir araca ihtiyaç duyulacağı anlamına gelir.

Otowa Şelale Kiyomizudera ana salonun tabanında yer almaktadır. Suları üç ayrı akıma ayrılır ve ziyaretçiler onlardan içmek için uzun kutuplara bağlı bardakları kullanırlar. Her derenin suyunun farklı bir yararı olduğu söylenir, yani uzun ömürlülük, okulda başarı ve şanslı bir aşk hayatı. Bununla birlikte, her üç dereden içme içmek açgözlü olarak kabul edilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Geniş tapınak alanlarındaki diğer yapılar , ana salona daha küçük ölçekte benzeyen ve aynı zamanda bir sahneye sahip Okunoin Salonu'nu içerir . Okunoin'in yakınında Shaka Buddha (tarihi Buda) ve Amida Buddha'ya adanmış salonların yanı sıra, çocukların ve gezginlerin koruyucusu Jizo'nun yaklaşık 200 taş heykeline sahip küçük bir salon bulunmaktadır. Üç katlı Koyasu Pagodası tapınak alanlarının en güney ucundaki ağaçlar arasında duruyor ve ziyaretin kolay ve güvenli bir doğum getirdiği söyleniyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kiyomizudera'nın girişinin etrafında, ücretli alanın dışında, vermilyon üç katlı pagoda, sutralar için bir depo, büyük giriş kapıları ve Buda'nın annesine adanmış ve küçük bir girişe karşı duran Zuigudo Salonu da dahil olmak üzere çeşitli tapınak binaları bulunmaktadır. ücret bir anne rahmini sembolize zifiri siyah bodrumda dolaşabilirsiniz.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kiyomizudera ziyaret eğlenceli bir kısmı olan yaklaşımı için tapınağa dik ve atmosferik meşgul yolları boyunca Higashiyama İlçesi . Bölgedeki birçok mağaza ve restoran yüzyıllardır turistlere ve hacılara hitap etmektedir ve satışa sunulan ürünler Kiyomizu-yaki çömlekleri, tatlılar ve turşular gibi yerel spesiyalitelerden standart hediyelik eşya setine kadar uzanmaktadır.

Higashiyama bölgesi, Kiyomizudera, Yasaka Tapınağı ve bölgedeki diğer tapınaklarla birlikte, Mart ayı ortasında düzenlenen yıllık Hanatoro etkinliği sırasında özel akşam aydınlatmaları yapıyor . Kiyomizudera , Kasım ayının ikinci yarısında sonbahar yaprağı mevsiminde de özel aydınlatmalara sahiptir .




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kelimenin tam anlamıyla "saf su tapınağı"), kiyomizudera (清水寺


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Kelimenin Kalbi" sergisi Roma'da Zeytin Kültür ve Sanat 0 24 Nisan 2019 16:08
Zeus Tapınağı'nda "Süper Kanlı Mavi Ay" Tutulması SucLu Haber Arşivi 0 31 Ocak 2018 21:38
1600 yıllık "gece güneşi" tapınağı! Ezgi Esrarengiz Olaylar 0 27 Temmuz 2012 19:04