IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zeytin

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2023, 12:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
UNICEF: Dünyanın çocuk evliliği sorunundan kurtulması için 300 yıla daha ihtiyacı var




Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) çocuk evliliklerinin sayısının dünya çapında azaldığını, ancak bu uygulamanın ortadan kaldırılması için dünyanın 300 yıla daha ihtiyacı olduğunu belirtti. Uzmanlar, çocuk yaşta evliliklerin özellikle Afrika'da yagın olduğunu ve bu sorunun, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, zayıf yasalar, yoksulluk, kıtlık ve küresel ısınma gibi sosyal ve ekonomik nedenlerden kaynaklandığını belirtti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yeni bir rapor yayınlayan UNICEF, küresel çocuk evliliklerinin sayısındaki geçici olarak memnuniyetle karşılamakla birlikte, 2030 yılına kadar dünyayı bu uygulamadan kurtarmaya yönelik sürdürülebilir kalkınma hedefine ulaşmanın yakın olmadığı uyarısında bulundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


SON 10 YILDA ÇOCUK YAŞTA EVLİLİKLERİN SAYISI AZALDI
Raporun başyazarı Claudia Cappa, "İyi haber şu ki, çocuk yaşta evlilikler tüm dünyada azalıyor. Son 10 yılda çocuk evliliklerinin oranı tüm evlilikler içinde yüzde 23'ten yüzde 19’a düştü. Ancak bu, 2030 yılına kadar çocuk evliliklerini ortadan kaldırma hedefine ulaşmak için yeterince hızlı değil. 18 yaşın altındaki 12 milyondan fazla kız çocuğu her yıl evlendirilmeye devam ediyor. Dolayısıyla, bir şeyler değişmezse, çocuk yaşta evliliği tamamen ortadan kaldırmak için yaklaşık 300 yıla daha ihtiyacımız olacak." ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte BM bugün hayatta olan 640 milyon kız çocuğu ve kadının 18 yaşından önce evlendiğini ve her yıl 12 milyon kız çocuğunun daha zorla evlendirildiğini tahmin ediyor.


NEDENLERİ NELER?
Cappa, "Çocuk yaşta evliliklerin farklı yerlerde farklı nedenleri olsa da, genellikle yoksulluk ve kız çocukları için sınırlı fırsatlarla bağlantılı ortak noktalar bulunuyor. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, basmakalıp yargılar, zayıf yasalar ve evlilik dışı hamilelik korkusu da bu duruma neden oluyor.” dedi.


Diğer taraftan rapor, iklim krizinin ailelere çocuklarını evlendirmekten başka seçenek bırakmayabileceği uyarısında bulundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cappa, "Sağlık krizleri, çatışmalar ve doğal afetler, eğitimlerini kesintiye uğrattığı ve hanelere mali stres getirdiği için kız çocukları için riski artırıyor. Zor durumdaki bazı aileler evliliği, kız çocuklarını finansal, sosyal ve fiziksel olarak korumanın bir yolu olarak görüyor. Bu krizleri her zaman tahmin edemesek de, kız çocuklarını nasıl etkileyebileceklerini anlamak için geçmişe bakabiliriz.” açıklamasını yaptı.


Rapor ayrıca, dünyadaki reşit olmayan gelinlerin yüzde 45'ine ev sahipliği yapan Güney Asya'da çocuk yaşta evlilik oranlarının genel olarak düştüğünü gösterdi.



Özellikle Hindistan çocuk yaşta evlilikleri azaltma konusunda ilerleme kaydedildi. Ancak Sahra altı Afrika'da her üç kadından birinin 18 yaşından önce evlendiği görüldü. Çocuk yaşta evlilik oranları en yüksek Batı ve Orta Afrika'da görülmekte olup, bu bölgeler küresel olarak en yüksek yaygınlığa sahip 10 ülkeden yedisine ev sahipliği yapıyor.


"EN YOKSULLAR ARASINDA ARTIYOR"
Cappa, "25 yılda kaydedilen bazı ilerlemelere rağmen, çocuk yaşta evlilikler en yoksullar arasında artarken, bu durum yalnızca en zenginlere fayda sağladı. Sahra Altı Afrika ayrıca özel bir zorlukla karşı karşıya: çatışma, iklim şokları ve Covid-19'a ek olarak, nüfusunun dünyanın herhangi bir yerinden daha hızlı arttığını görüyor ve çocuk evliliğini sona erdirme konusundaki ilerlemesini geride bırakıyor." değerlendirmesinde bulundu.


Öte yandan, çocuk yaşta evlilik ve çok genç yaşta cinsel ilişkiye girmek sayısız sağlık sorununa yol açıyor. Bu durum, doğum sırasında ölüm ve hamilelikte ciddi komplikasyon risklerini arttırıyor.

Cappa, son olarak, "Ancak Afrika'da ilerlemenin mümkün olduğunu biliyoruz ve raporda Ruanda ve Etiyopya örnek olarak gösteriliyor. Çocuk yaşta evliliğin sona erdirilmesi gelir ve ekonomik müdahalelerle mümkündür." dedi.

ntv

__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Mayıs 2023, 12:34   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: UNICEF: Dünyanın çocuk evliliği sorunundan kurtulması için 300 yıla daha ihtiyacı var




Afrika gibi ulkelerde olanlar, Bence .. sirf somuruldukleri icin.
Insanlar caresizlikten yapiyordur bunu. Savaslar, aclik … caresizlik , bunu Elestiremem..
ama gelismis ulkelerde olanlara hicbir sebeb olamaz.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyanın en çok hangi kelimeye ihtiyacı var? Birşah EylulFM Paylaşım 11 13 Aralık 2021 18:57
UNICEF: Çocuk işçilerin sayısı son 20 yılda ilk kez artış gösterdi, pandemi milyonlarca çocuğu işçiliğe itti NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 10 Haziran 2021 21:46
UNICEF (United Nations Children’s Fund) Unicef Nedir? Sevda Merak Ettikleriniz 0 18 Eylül 2012 13:20
Dünyanın en ilginç evliliği Nur Esrarengiz Olaylar 3 20 Ocak 2011 22:06