IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2023, 10:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İbrahim Kalın dünya basınında: Cumhurbaşkanı Erdoğan sırdaşını MİT'in başına getirdi




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı’na sözcüsü İbrahim Kalın'ı atadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kalın’ı MİT Başkanı olarak ataması ise dünya basınında manşetlere taşındı. Pek çok uluslararası yayın kuruluşu Kalın'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakınlığına ve Kalın'ın Türkiye'nin dış politikasındaki önemine vurgu yaptı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alman Der Spiegel, İbrahim Kalın’ın MİT Başkanı olarak atanmasına, "İbrahim Kalın düşünceli bir devlet insanı. Batı ve Avrupa'ya eleştirel ama kulağa nispeten uzlaşmacı gelmesi gereken bir şey söylenmesi gerektiğinde Kalın'ın konuşma zamanı gelmiş demektir." yorumunu yaptı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"YABANCI YATIRIMCILAR ŞİMŞEK'E GÜVENİYOR"
Der Spiegel yayımladığı haberde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek için de yorumlarda bulundu. Gazete, "Şimşek için Türkiye ve yurt dışı piyasalarında yüksek beklentiler var. Yeni bakana dünyadan yatırımcıların güveniyor." ifadelerini kullandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bununla birlikte Der Spiegel, Bakan Şimşek’in 2015 yılında kabinedeki son görevinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı olarak yeniden bakan olarak atandığını ve ortodoks politikalara dönüş yapmasının muhtemel olduğunu aktardı.

Şimşek'in fiyat istikrarının sağlanmasını hedeflediği vurgulanarak, devir teslim törenindeki "Şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacak." şeklindeki szöleri de haberin ayrıntılarında yer aldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SIRDAŞI"
İngiliz Middle East Eye gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 51 yaşındaki Kalın’ı “sırdaşı” olarak nitelendirdiğini vurguladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gazete, “Erdoğan'ın uzun süredir sırdaşı olan Kalın, 2014'ten bu yana cumhurbaşkanlığı sözcüsü ve cumhurbaşkanı dış politika danışmanı olarak görev yapıyor. Kalın, spesifik öneme sahip konularda Erdoğan’ın özel temsilcisi olarak temas kuruyor.” ifadelerini kullandı.


Bununla birlikte gazete yeni kabine atamalarına atıfta bulunarak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir döneme daha başlarken, önemli bakanlık pozisyonlarına yeni kişiler atayarak kabine değişikliği gerçekleştirdi. Erdoğan'ın Mevlüt Çavuşoğlu'nun yerine Fidan'ı getirdiği dışişleri bakanlığına ek olarak, Türkiye Cumhurbaşkanı uluslararası saygın eski bankacı Mehmet Şimşek'i de Hazine ve Maliye Bakanı olarak atadı.” diye yazdı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"DIŞ POLİTİKADA HAYATİ BİR ROL OYNUYOR"
Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyet gösteren Al Arabiya ise Kalın’ın aldığı iyi eğitimine vurgu yaparak, “Kalın, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nden yüksek lisans derecesine ve George Washington Üniversitesi'nden doktora derecesine sahip. Georgetown Üniversitesi Prens Alwaleed bin Talal Müslüman-Hıristiyan Anlayış Merkezi'nde görevli. Ayrıca Ankara'da kar amacı gütmeyen bir araştırma enstitüsü olan SETA Siyasi, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı'nı kurdu.” dedi.

Gazete, Kalın’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözcüsü olarak, özellikle Suriye ihtilafı gibi kriz durumlarında, ülkenin dış politikasının yönlendirilmesinde hayati bir rol oynadığına dikkat çekti.

Al Arabiya, Kalın Türkiye’nin dış politikasındaki önemi açıklamaya şu sözlerle devam etti:

“Komşu ülkesinde artan gerilimlerle karşı karşıya kalan Türkiye, insani duruşunu güvenlik çıkarlarıyla dikkatli bir şekilde dengelemek zorunda kaldı. Kalın, ateşkes anlaşmaları yapmak ve barış görüşmelerini başlatmak için Rusya, ABD ve İran gibi büyük güçlerle koordinasyon sağlayarak bu sürecin merkezinde yer aldı. Örneğin, 2020'de Rusya ile İdlib ateşkes anlaşmasını sürdürme çabası, Türkiye'nin bölgedeki diplomatik stratejilerinin şekillenmesinde ve yürütülmesinde aktif rolünü göstermiştir.”


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Diğer taraftan Al Arabiya, Kalın’ın bölgesel ilişkilerin yanı sıra Türkiye'nin dış politikasının önemli bir yönü olan Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerini de etkilediğini yazdı:

“İnsan hakları ve göçmenlik konularındaki anlaşmazlıklar da dahil olmak üzere çok sayıda zorluğa rağmen Kalın, AB ile diyaloğun ön saflarında yer aldı.Dikkate değer katkılarından biri, Avrupa'ya göçmen akışını kontrol etmeyi amaçlayan Türkiye-AB mülteci anlaşmasının müzakere edilmesine yardım ettiği 2015-2016 mülteci krizi sırasında oldu. Bu müzakerelerdeki proaktif rolü ve Türkiye'nin AB üyeliğini savunması, Türkiye'nin Avrupa'ya katılımına yönelik dış politika yaklaşımını önemli ölçüde şekillendirdi.”

ntv

__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde: Kişi başına 250 bin liraya kadar kredi verilecek Zeytin Ekonomi Haberleri 0 06 Ocak 2023 17:10
Dünya Kupası için getirilen yasak resmen açıklandı! İbrahim Kalın, Katar'ı tebrik etti CORDON BLEU Dünya Kupası 1 18 Kasım 2022 22:10
Madrid zirvesi dünya basınında: Erdoğan eve zaferle dönüyor Feronia Dünyadan Haberler 1 30 Haziran 2022 18:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyareti Arap basınında CyBeR Dünyadan Haberler 3 16 Şubat 2022 23:31
Sözcü Kalın'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumu hakkında açıklama CyBeR Güncel ve Son Dakika Haberler 3 08 Şubat 2022 20:14